miercuri, 2 mai 2012

GOGOŞELE CU LEURDĂ


Anul acesta am folosit leurda în tot felul de preparate.  Gogoşelele cu leurdă le-am găsit în "bucătăria" lui Debi Gabi o gospodină din Ungaria a cărui blog îmi place să-l vizitez cu drag ştiind că întodeauna o să descopăr preparate gustoase. 
Ingrediente pentru gogoşele:
- 600 g făină
- 150 g unt topit
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri cu  smântînă
- 10 g drojdie uscată (1, 1/2  plicuri Dr. Otker) 
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare (să fie pe gustul meu am mai pus 1/2 linguriţă) 
- 150 ml lapte 
- 1 legătură leurdă

Am amestecat în bolul vasului de la mixer făina cu drojdia, sarea şi zahărul. Am dat un impuls mic mixerului pentru amestecare apoi 

am adăugat gălbenuşurile, untul topit, smântâna şi laptele călduţ . Am pornit mixerul şi cu ajutorul paletei pentru frământare am obţinut un aluat elastic. 


 Am adăugat leurda tăiată mărunt şi am frământat până la integrarea completă a acesteia. ( alt moment optim pentru adăugarea leurdei nu am găsit. În cazul în care se  pune când se începe frământarea  aluatului leurda se va zdrobi foarte tare, dar dacă aluatul se va frământa cu mîna nu cred că mai este vreo problemă).  Am acoperit vasul cu  un prosop, l-am pus la căldură (afară la soare) şi am lăsat aluatul să dospească o oră. 
Pe blatul de lucru se presară făină, se întinde aluatul,  


 şi cu ajutorul unei forme sau a unui pahar mic se taie gogoşelele. 


Pentru bune rezultate aluatul ar trebui să fie cam de 2 cm grosime. 
Gogoşelele astfel tăiate se pun în tava tapetată cu hârtie de copt 


şi se dau la cuptorul încălzit în prealabil, unde se ţin aproximativ 20  de minute la foc potrivit.




Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...