vineri, 21 ianuarie 2011

PRAJITURA CU NESS SI CIOCOLATA

Un alt dulce preparat pentru Sărbători a fost şi această prăjitură cu o delicoasă cremă cu ness şi ciocolată.
Ingrediente pentru blat:
- 8 albuşuri
- 200 g zahăr
- 270 g nucă măcinată
Ingrediente pentru cremă:
- 8 gălbenuşuri
- 170 g zahăr pudră
- 100 g stafide
- 250 g unt
- 2 linguri cu ness
Albuşurile se bat spumă tare, se adaugă zahărul şi se bat în continuare până când se întăreşte spuma . Se adaugă nuca măcinată amestecând uşor cu o spatulă.
Compoziţia se deşartă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 30 minute (aproximativ sau până când trece testul cu scobitoarea, ştiţi voi, se împunge blatul cu o scobitoare iar dacă aceasta iese curată blatul este copt).
Pentru prepararea cremei se amestecă pe bain-marie gălbenuşurile cu zahărul până cînd acestea se îngroaşă ca o smântână. Se adaugă neesul şi se continuă fierberea încă 1 - 2 minute, timp în care crema se va îngroşa mai mult. Se adaugă stafidele scurse (lăsate de seara în 100 ml coniac) apoi se dă crema la rece, amestecând din când în când să nu se formeze crustă. După răcirea compoziţiei de gălbenuşuri se adaugă 250 g unt bătut spumă. Crema astfel obţinută se mixează la viteză maximă rezultând o cremă spumoasă care se întinde peste blatul răcit. Se dă prăjitura la frigider 30 minute. Prăjitura am finisat-o cu glazură de ciocolată preparată din : - 220 g ciocolată - 100 g unt - 3 linguri cu ulei -1 lingură zahăr pudră Ciocolata se topeşte într-o crăticioară pe bain-marie, se adaugă untul, zahărul şi uleiul. Se lasă pe foc până se topesc zahărul şi untul apoi se dă la rece. Glazura călduţă se toarnă peste prăjitura rece, se întinde şi se nivelează uniform peste toată suprafaţa cu un cuţit . Se presară fulgi de ciocolată apoi se dă la rece pentru a se întări glazura.

6 comentarii:

felis spunea...

mmm ce bine arata... trebuie sa fie tare buna...

diamond spunea...

delicioasa nu gluma :D

Sorin spunea...

bun...tot ce-i cu ness nu-i de refuzat

mirela spunea...

Un deliciu,mmmmm,,,,

Unknown spunea...

Ce bine arata si ce delicioasa trebuie sa fie! Imi plac prajiturile cu ness!

adriana gherman spunea...

Ador şi eu prăjiturile cu ness. Am pornit de la reţeta unei prăjituri iar după ce am citit-o de două ori am schimbat mersul preparării, obţinând o cu totul altă prăjitură decât cea din reţetă. Rezultatul este o nouă prăjitură cu ness . Delicioasă.
Vă mulţumesc şi vă pup pe toate!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...