
In sfarsit a venit si randul pregatirii acestui tort.
Ocazia s-a ivit o data cu ziua de nastere a nepoatei mele, Daria, fiica surorii mele. Am vrut sa-i fac o surpriza, si cred ca am reusit. La multi ani Daria!
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 50 g faina
- 30 g cacao
- 1o g praf de copt
Ingrediente pentru crema si ornare:
- 1 borcan compot de visine ( 750 g)
- 3 lingurite amidon
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic intaritor de frisca
- 500 ml frisca
- 150 g ciocolata
Se pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas.
Cu grija, pentru a nu se zdrobi sau rupe visinele se scot samburii.
Se incinge cuptorul.
Se separa ouale: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intaresc; se adauga galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Cand blatul este rece se taie in doua; primul blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu 2 - 3 linguri de zeama de compot. Deasupra se repartizeaza visinele. Se pastreaza cateva visine pentru ornat.




Cu frisca ramasa facem rozete de frisca si in varful fiecareia punem cate o visina.
13 comentarii:
Minunat ! Imi place foarte mult si cum l-ai decorat ;) Am primit de la mama compot de visine, asa ca-l trec pe "to do list" :)
foarte bine arata
la multi ani nepoatei tale!
Ala spor la treaba! O saptamana buna.
Multumesc de urari Michelle!O saptamana buna .
Adi draga, foarte frumos ti-a iesit. Felicitari. O saptamina minunata iti doresc. Cami
La fel si tie Cami!
Felicitari, arata superb!
La multi ani nepoatei!
La multi ani nepoatei tale! Foarte frumos tortul!
Alexandrina, Miha va multumesc de urari !
Arata extraordinar..si ma face sa ma gandesc cu atata drag la padurile din jurul Vienei...
Foarte frumos tortul!
La multi ani Dariei!!!
De mult am vrut sa incerc acest tort pentru ca dupa parerea mea a devenit cam faimos:)!
Pupici, Nana!
Da, la padurile din jurul Vienei, dar mai ales la cele din Germania, de unde izvoraste Dunarea noastra cea albastra. Multumesc VertAnge.
Multumesc de urari Iulia, trebuie sa incerci tortul daca esti fan frisca. Te pup si eu!
Trimiteți un comentariu