Mâncarea aceasta este o specialitate ungurească. Vă spun drept că nu ştiu cum se scrie corect care este denumirea acesteia, eu i-am spus "varză cu carne la cuptor".
NU este " Varză a la Cluj" , deşi se aseamănă.... oarecum.
Reţeta o ştiu de la mama soacră. O face delicioasă - întodeauna mănânc porţie dublă.
Este o mâncare care se potriveşte pentru o zi de duminică.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de porc
- 2 kg varză murata tăiată fâşii-fâşii (din piaţă de la oştezeni- clujenii cunosc )
- 750 g până la 1 kg smântână
- 1 ceapă mare
- 1 linguriţă piper
- 1 linguriţă boia de ardei
- 4 linguri ulei
- sare după gust (avînd în vedere că varza este sărată)
Varza se stoarce şi se pune în 2 linguri de ulei la călit.



un strat de carne şi un strat de smântână.
Se repetă la fel pentru celelalte straturi până ce se termină varza şi carnea,

terminând cu smântâna. Se acoperă vasul şi se dă cratiţa la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu