Mâncarea aceasta este o specialitate ungurească. Vă spun drept că nu ştiu cum se scrie corect care este denumirea acesteia, eu i-am spus "varză cu carne la cuptor".
NU este " Varză a la Cluj" , deşi se aseamănă.... oarecum.
Reţeta o ştiu de la mama soacră. O face delicioasă - întodeauna mănânc porţie dublă.
Este o mâncare care se potriveşte pentru o zi de duminică.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de porc
- 2 kg varză murata tăiată fâşii-fâşii (din piaţă de la oştezeni- clujenii cunosc )
- 750 g până la 1 kg smântână
- 1 ceapă mare
- 1 linguriţă piper
- 1 linguriţă boia de ardei
- 4 linguri ulei
- sare după gust (avînd în vedere că varza este sărată)
Varza se stoarce şi se pune în 2 linguri de ulei la călit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgO4FZtoynyYqC1sx5FAlRGFgzXYwwg5DFTSCF97IkS3pidyhO66UfS7PjG9a8u7CcyuyWeVBOP5wrxDXaoH2ZrtlPmOtIUfsh30Xgyv-imSQbfOYykqHelZK-n63VnuuOtRW5RJCxbgoRn/s320/Picture+101-0.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ84iEbtyioGTPBVO3EvSaMyZk6ydWVmK8sATGEiTZXz6c8j0uMVtQ0tQzUBeoQ4wgC3l9vzNmnr8LZrcATLCKfST-_BXh0fJWlkon8NZIovvd6CdzCMLj5crA-85ZJKtgKBljET3ecUOf/s320/Picture+103-0.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAvgkPA-YxnF5Y8WJJoQztD7o__9gxXPWqc8qY8hHfw-WWwUNCoh6M-_SzuDQiZLLa4tMvz5B9tpiCvUdFany2n1XJIlVonWA4lQDk_o4-5oucS2-OhALJuVY0w_Fft5GNFS49vEevBUXF/s320/Picture+106-0.jpg)
un strat de carne şi un strat de smântână.
Se repetă la fel pentru celelalte straturi până ce se termină varza şi carnea,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1rYmgSryds99Ru4bkKmcZS28G8MAoevkdqiaXPT_4l0wWUMRTlL0kB769uo6b-A1gB3yDhaqim2KO8e20B77mfwm6ihWSDcNdNo9Xxk8g5TnStnauf8cMPNSlDyUCqd_LvXQOiO0gcEUY/s320/Picture+111-0.jpg)
terminând cu smântâna. Se acoperă vasul şi se dă cratiţa la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu