marți, 16 februarie 2016

GNOCCHI CU DOVLECEL SI FETA





Pentru prepararea acestei reţete vă recomand a folosi gnocchi proaspeţi, găsiţi în magazinele Lidl sau, puteţi foarte bine, dacă aveţi timp şi răbdare să - i preparaţi în casă, luând reţeta de aici. Vă asigur că  indiferent ce  variantă aţi alege, veţi avea pe masă o cină gustoasă. 


Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 dovlecel mic (cca 250 g)
- 250 g roşii Cherry
- 200 g brânză feta cremoasă
- 100 ml smântână pentru gătit
- 100 ml lapte
- 600 g gnocchi proaspete 
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 g biscuiţi săraţi
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
- un vârf de cuţit de  zahăr
- mix de boabe de piper

Se spală dovlecelul, se şterge şi se taie felii subţiri; roşiile spălate se taie jumătăţi;  se spală şi se toacă pătrunjelul verde.
Într-o tigaie mare se încinge uleiul de măsline şi se prăjesc gnocchi pe fiecare parte, aproximativ 2 - 3 minute. 


Se adaugă feliile de dovlecel şi se călesc şi acestea ,  amestecând frecvent.  După cca 5 minute se adaugă jumătăţile de roşii, piper şi foarte puţină sare. Se mai lasă 1 minut apoi tigaia se trage deoparte. 


Între timp se prepară sosul, amestecând brânza feta mărunţită cu o furculiţă şi biscuiţii zdrobiţi, cu smântâna dulce şi lapte. Se presară puţin piper alb şi se potriveşte de sare - dacă mai este cazul, brânza fiind sărată.


La fiecare porţie de gnocchi se pune sos de brânză şi se presară  pătrunjel verde tocat, 


mix de piper apoi se serveşte imediat.


Poftă bună!


Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...