marți, 9 februarie 2016

CONCHIGLIE RIGATI CU DOVLECEL SI SOS PESTO


Aşa cum pentru italieni pastele sunt alimente de bază, făcând parte din bucătăria tradiţională încă de prin anul 1154,  cred că şi la noi sunt la fel de populare şi la fel de des folosite. Mai ales de câţiva ani încoace, când le folosim nu doar la macaroane cu brânză sau tăiţei în supă (ăstea fiind, de regulă, meniurile cu paste în "epoca de aur"), ci şi cu legume  sau carne "scăldate"  în diferite sosuri. Pentru cină, sunt de părere că pastele sunt alegerea perfectă: o mâncare simplă, cu puţine ingrediente şi important în zilele noastre, preparată rapid. 



Ingrediente pentru 3-4 persoane:
- 200 g paste cochilii sau Orecchiette proaspete (se găsesc la Lidl)
- 1 dovlecel 
- 50 g parmezan 
- 3 linguri sos pesto
- 1 lingură suc de lămâie
- 5 linguri ulei de măsline
- sare
- piper

Pastele se  fierb în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet. Pastele orecchiette proaspete necesită un timp mai scurt de fierbere şi nu se clătesc cu apă rece când sunt gata. 
Dovlecelul se spală, se şterge cu un prosop şi se taie rondele subţiri. Se prăjesc uşor în două linguri de ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper şi se stropesc cu suc de lămâie.
Într-un castron încăpător se amestecă pastele (scurse bine de apa în care au fiert) cu dovleceii, se adaugă uleiul de măsline rămas, sosul pesto şi  mai bine de jumătate din cantitatea de parmezan. 



Se servesc fierbinţi presărate din belşug cu parmezan.




Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...