joi, 11 februarie 2016

CUPCAKES CU UNT DE ARAHIDE


Deşi o porţie conţine peste 400 de calorii, aceste prăjiturele sunt de nerefuzat. Amatorii de unt de arahide vor fi încântaţi de delicioasele prăjiturele.  


Ingrediente pentru 12 - 15 bucăţi:
- 1 pachet budincă cu aromă de vanilie Dr. Oetker
- 225g + 2 linguri de zahăr
- 350 ml + 5 linguri de lapte
- 50 g arahide nesărate
- 275 g făină
- 125 g unt moale
- 250 ml iaurt
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- un praf de sare
- 200 g unt de arahide (cremă fină)

Începem cu prepararea unei budinci de vanilie amestecând praful pentru budincă cu 75 g lapte. Se fierbe 350 ml lapte cu 5 linguri de zahăr, se trage de pe foc şi se toarnă amestecul de budincă, amestecând uşor. Vasul se pune din nou pe foc şi se fierbe cca. 1 - 2 minute. Se acoperă cu folie şi se lasă să se răcesacă la temperatura camerei.
Amestecăm  făina cu praful de copt; oul se bate cu mixerul împreună cu 150 g zahăr şi zahărul vanilat. Se adaugă untul moale şi la sfărşit iaurtul. Se opreşte mixerul şi se adaugă făina, amestecând uşor cu o spatulă. 
Într-o tavă pentru brioşe punem hârtie specială şi în fiecare hârtie câte o lingură/două  din aluat. 
Prăjiturelele se pun în cuptorul preâncălzit la 180 de grade C. unde se vor coace aproximativ 30 - 40 de minute. Pentru siguranţă faceţi proba cu o scobitoare.


Între timp preparăm crema, mixând, până la omogenizare, budinca rece cu untul de arahide. 


Fiecare prăjiturică se ornează cu cremă şi arahide prăjite tocate. 



Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...