joi, 11 februarie 2016

CUPCAKES CU UNT DE ARAHIDE


Deşi o porţie conţine peste 400 de calorii, aceste prăjiturele sunt de nerefuzat. Amatorii de unt de arahide vor fi încântaţi de delicioasele prăjiturele.  


Ingrediente pentru 12 - 15 bucăţi:
- 1 pachet budincă cu aromă de vanilie Dr. Oetker
- 225g + 2 linguri de zahăr
- 350 ml + 5 linguri de lapte
- 50 g arahide nesărate
- 275 g făină
- 125 g unt moale
- 250 ml iaurt
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- un praf de sare
- 200 g unt de arahide (cremă fină)

Începem cu prepararea unei budinci de vanilie amestecând praful pentru budincă cu 75 g lapte. Se fierbe 350 ml lapte cu 5 linguri de zahăr, se trage de pe foc şi se toarnă amestecul de budincă, amestecând uşor. Vasul se pune din nou pe foc şi se fierbe cca. 1 - 2 minute. Se acoperă cu folie şi se lasă să se răcesacă la temperatura camerei.
Amestecăm  făina cu praful de copt; oul se bate cu mixerul împreună cu 150 g zahăr şi zahărul vanilat. Se adaugă untul moale şi la sfărşit iaurtul. Se opreşte mixerul şi se adaugă făina, amestecând uşor cu o spatulă. 
Într-o tavă pentru brioşe punem hârtie specială şi în fiecare hârtie câte o lingură/două  din aluat. 
Prăjiturelele se pun în cuptorul preâncălzit la 180 de grade C. unde se vor coace aproximativ 30 - 40 de minute. Pentru siguranţă faceţi proba cu o scobitoare.


Între timp preparăm crema, mixând, până la omogenizare, budinca rece cu untul de arahide. 


Fiecare prăjiturică se ornează cu cremă şi arahide prăjite tocate. 



Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...