joi, 10 septembrie 2009

TIRAMISU

Reteta mea de Tiramisu este foarte simpla, ne place foarte mult si este luata de pe ambalajul pachetului de piscoturi Savoiardi (cu mici modificari).
Ingrediente:
- 500 g piscoturi Savoiardi
- 500 g Crema Mascarpone
- 4 oua
- 150 g zahar
- 10 linguri lichior Irish Cream - 10 g gelatina
- 5 linguri cafea macinata
- 2 lingurite cacao
Se incepe cu prepararea unei cafele din aproximativ 500 ml apa si cele 5 linguri de cafea.
Pana ce cafeaua se raceste se trece la prepararea cremei.
Se separa ouale: galbenusurile se bat cu 100 g zahar; se inglobeaza lichiorul si gelatina, iar la urma crema Mascarpone.

Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se inglobeaza in crema de galbenusuri.
Cu toate pregatite trecem la asamblarea tortului sau a prajiturii, cum vreti, mie imi place sa-i spun tort.
Tava in care o sa asamblam tortul se unge cu un strat de crema.
Fiecare piscot se trece prin cafea. Atentie se trece numai foarte putin! se introduce in lichid si se scoate imediat, altfel riscam sa se inmoaie prea mult piscoturile si nu-si vor mai pastra forma si aspectul frumos; continuam astfel pana terminam de pus primul strat de piscoturi, inca un strat de crema ( din belsug) apoi iar piscoturi si tot asa pana se termina.
La sfarsit se pudreaza cu cacao.

4 comentarii:

Miha spunea...

Desi eu personal nu agreez ouale crude,Tiramisul tau arata delicios.

adriana gherman spunea...

Miha draga la aceasta crema folosesc numai oua de casa, foarte proaspete, iar tortul se mananca in aceeasi zi.

Anonim spunea...

Wow, that is beautiful! Great job.

Anonim spunea...

rapid si delicios

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...