duminică, 7 noiembrie 2010

CANELLONI CU PIEPT DE PUI

Canelloni cu piept de pui - o altă reţetă de paste cu carne, numai bună de pregătit şi servit într-o zi de sâmbătă după amiaza. De ce sâmbăta? Pentru că prepararea acestora îţi cam fură mult timp, dar rezultatul merită.
Ingrediente :
- 14 paste canelloni
- 500 g carne tocată din piept de pui
- 1 ceapă
- 200 ml supă de carne
- 400 g roşii decojite în suc de roşii
- 2 căţei de usturoi
-sare, piper, busuioc, ulei
- 100 g caşcaval
- 2 ouă
- 75 g parmezan
- unt şi pesmet pentru tapetat tava
Pentru sos:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 500 ml lapte
- sare, piper alb, nucşoară
Intr-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt, se adaugă pieptul de pui măcinat. Se lasă până ce carnea se albeşte.
Se stinge cu supa de carne, se adaugă sare, piper şi busuioc, se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă 15 - 20 minute. Intre timp se prepară sosul: Se pune untul într-o crăticioară, se adaugă făina, se căleşte foarte puţin, se adaugă treptat laptele şi se amestecă la foc mic până ce preparatul începe să clocotească şi se leagă. Se adaugă sare, piper şi nucşoară, se mai dau 2 - 3 clocote apoi se stinge focul şi se lasă deoparte.
Revenim iar la tigaia în care preparăm umplutura. Când scade sosul din tigaie punem roşiile mărunţite împreună cu sucul acestora,
ouăle bătute şi caşcavalul.
Se ia deoparte tigaia şi compoziţia se lasă la răcit.
Pastele canelloni se fierb câte 2 - 3 minute fiecare, se scot cu grijă cu o paletă, se pun pe un platou să se răcească, una câte una, fără să se atingă.
Se ia cu lingura din compoziţia călduţă şi se umplu pastele .
Tuburile canelloni se aşează într-un vas termorezistent uns cu unt şi papetat cu pesmet, unul lâng altul. Peste ele se toarnă sosul alb, se presară parmezanul, câteva rondele de praz şi se dă la cuptor la gratinat 45 - 50 minute.
Servite fierbinţi sunt o bunătate.

2 comentarii:

maria mihalache spunea...

Ce bune sunt ....si ce frumos arata.
O seara buna!

Sorin spunea...

arata excelent !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...