miercuri, 23 iunie 2010

CURRY DE PUI


Fiind în criză de timp, într-o seară am pregatit un clasic curry de pui de sorginte indiană. Se pregăteşte în foarte puţin timp, aproximativ 30 minute. Am adaptat puţin reţeta, neavând câteva ingrediente: masala şi curcuma, dar şi fără acestea a fost pe placul nostru .
Ingrediente pentru două persoane :
- 170 g orez
- 400 g piept de pui
- 1 ceapa (am pus ceapa verde)
- 2 căţei de usturoi
- 1 -2 linguri de ulei
- 1 lingură pudră curry
- 1 linguriţă ghimbir răzuit
- 5 cuişoare
- 1 linguriţă piper negru
- 200 ml lapte de cocos
Orezul spălat se fierbe în apă cu sare şi puţin ulei.
Pieptul de pui se spală şi se taie cubuleţe; ceapa şi usturoiul se taie feliute.
Intr-o tigaie se pune uleiul şi când se înfierbântă se adaugă pieptul de pui şi după trei minute se adaugă ceapa şi usturoiul. Se lasă puţin să se înmoaie carnea, cam două minute.
Se adaugă, sare, piper, ghimbir şi cuişoarele măcinate (am măcinat cuişoarele în râşniţa pentru piper), am adăugat o căniţă de apă, am acoperit tigaia şi am lăsat să fiarbă carnea 10 minute.
După 10 minute am adăugat laptele de cocos, am mai lăsat pe foc aproximativ un minut şi gata.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...