![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijZG3J_cBywA0dt9Cm25toRboC6ZRJn-_-jqpwOGKhGfoo-s9yMMNciB7-F1WYqoraOFC8QefDQ9SYlXlNh9N89p13I-bNnuyeQKG1ASzvfie_1NEFU1qOrQ3QS2UH8ZmSM-XLczoqVyzo/s640/Picture+022%252B0.jpg)
O prăjitură cu o cremă fină de cacao şi ghimbir.
Blat:
- 250 g zahăr
- 250 g unt
- 4 ouă
- coaja rasă şi zeama de la o portocală
- 300 g făină
- 50 g cacao
- un praf de copt
- 1 lingură rom
Cremă:
- 4 ouă
- 2 linguri cacao
- 300 g zahăr
- 200 g unt
- 10 g amidon alimentar
- 50 g ciocolată rasă
- 1 linguriţă ghimbir ras fin
- 1 linguriţă esenţă de rom
Pentru blat se freacă untul cu zahărul, se adaugă romul şi gălbenuşurile, pe rând, amestecând după fiecare, coaja rasă şi zeama de portocală .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvdT3U1SyL3zslXudkto2lFWbpeCZc-nc3PMmtkoUo78_Z335sOu4Cwj5RvXWpC4ioZC22VH5by_BGjTtOI0jOgZXX39Pt9uoIqWsSK8e8v0g0xriWziTeYZApSz0Ho-FvBX53dKibow-y/s320/Picture+013%252B0.jpg)
Albuşurile se bat spumă tare şi se adaugă în compoziţia de gălbenuşuri. Se adaugă făina amestecată cu cacaoa şi praful de copt, amestecând uşor. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se pune în cuptorul încălzit în prealabil unde se coace la foc potrivit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjHxZPFJS-I7E8I59XJwX6-mlaxRanFNXKW09rjl3vg5x71wDsDeIIVifaIAo4B0N02rHhv2Nt-ZyymoyX9OMBsP2r_5hHbZpqBLqioyjeaPEML_zWtch_7tVmI2KRnooIWr6z5eZi1p21/s320/Picture+015%252B0.jpg)
Pentru cremă se pun într-o crăticioară cu fund dublu ouăle, romul, zahărul, amidonul, cacaoa şi ghimbirul ras. Se amestecă şi când compoziţia este omogenă se pune la bain-marie la foc potrivit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBhfuINPypMvqHVusZRT32wjm6N7ifb5dMPUecJtkvPr4JdgO1oT365kzmaAppziY49VOFzgth4yrsvz8RNaf3mWQQ_Vksr_jInIOrpwe6oBeTFRrxvQ_Wmz5khg6AIVGEEutK4qhoA8tb/s320/Picture+016%252B0.jpg)
Când amestecul se îngroaşă se ia crema de pe foc şi se mai amestecă 2 - 3 minute în ea, apoi se adaugă ciocolata rasă. Se lasă să se răcorească puţin apoi se pune untul şi se mixează. Se pune la frigider .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1_pFvT0fq66l3Csl_JDLqD_ma3kqcWbIBNB5Y_Xcs3IKemRH-Nsdh0PwDHp6Cd0WVZLC9zlxZzAzNmZZlpczVIMDmO-yQkzQALKTnEYAJQRWCspjQE0h9hgyF4GRiwmXWcnYfOMaMkC7r/s320/Picture+017%252B0.jpg)
După răcire se taie blatul în două, se umple cu 3/4 din cremă, restul de cremă punându - se deasupra prăjiturii.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJU1_y9mPgCI9tI6Gt8j2uuEvq2dSDc5bp6fsGFHLPbhmmbQJrp8CK5dBFlO1FyEObF4ySOp2DC5ZtMi5pHyQuG0zhVvnVjAwTJZfwCxac9RHWRfUcCFJ5PPvLsZ2fhCBbFyege3YVUeTg/s640/Picture+033%252B0.jpg)
Având o cremă mai moale prăjitura se păstrează la frigider până în momentul servirii.
Un comentariu:
Wow... cat de pine poate sa arate!!!...
Trimiteți un comentariu