joi, 9 iulie 2009

DOVLECEI CU SMANTANA

Ingrediente:
- un dovlecel de marime mijlocie
- o ceapa mica
- sare, piper
- 2 - 3 linguri smantana
- 1 lingura de faina
- 1 cana de lapte
- o legatura mare de marar
Se curata dovlecelul de coaja si samburi apoi se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Se lasa numai putin sa se inmoaie, apoi se adauga dovlecelul ras. Se pune apa cat sa-i cuprinda, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, cca 20 minute.
Dupa ce a fiert dovlecelul si a scazut apa se adauga jumatate din cantitatea de lapte si smantana. Din faina si restul de lapte se face un sos alb care se desarta peste dovlecel. Se amesteca sa nu faca cocoloase, daca este cazul mai adaugati lapte. La sfarsit se adauga mararul taiat marunt. Dovlecelul se poate servi ca atare sau cu chiftelute de pui.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...