joi, 17 iunie 2010

TORT CU MURE SI ZMEURA

Bine v-am regăsit. Deşi nu am postat nici o reţetă v-am urmărit blogurile cu mare drag şi tot odată am văzut că am fost vizitată, la rândul meu , de nenumăraţi vizitatori cărora le mulţumesc. Am preparat multe reţete delicioase pe care nu am avut timp să le postez dar câteva au rămas imortalizate în memoria aparatului foto şi pe rând o să încerc să le public.
Revin după mult timp cu un tort simplu de realizat. Cum tot se apropie sezonul fructelor de pădure nu vă v-a fi greu să găsiţi fructe proaspete şi să realizaţi acest tort. Eu l-am preparat cu fructe congelate, dar a fost foarte bun şi aşa.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 175 g făină
- 130 g unt
- 180 g zahăr
- 130 g ciocolată
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 1 vârf de cuţit praf de scorţişoară
- 1 vârf de cuţit de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 10 g gelatină Dr. Ottker
- 300 g mure
- 100 g zmeură
- 90 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 ml suc de mure sau alt suc
- 400 ml frişcă
Pentru prepararea blatului se separă ouăle; se bate untul moale cu 100 g zahăr, sare scorţişoară şi coajă de lămâie; se înglobează pe rând gălbenuşurile.
Ciocolata se topeşte în bain-marie, dar nu se încălzeşte prea tare, apoi se înglobează în compoziţia de unt. Albuşurile se bat cu restul de zahăr, se adaugă treptat făina şi compoziţia de gălbenuşuri. Se toarnă compoziţia în tava tapetată şi se coace aproximativ 40 - 50 minute. Gelatina se înmoaie conform indicaţiilor de pe ambalaj. Fructele se pasează , se amestecă cu zahăr tos, zahăr vanilat şi puţin suc de mure, de lămâie sau orice alt suc. Se încălzeşte pe foc până se topeşte zahărul. Gelatina dizolvată se înglobează în compoziţia de fructe. Când piureul de fructe începe să se întărească se adaugă frişca bătută. După 3 - 4 ore se taie blatul de tort pe două niveluri. Blatul de jos se aşează pe un platou, se pune 3/4 din crema şi se acoperă cu blatul superior. Deasupra şi pe marginile tortului se întinde crema rămasă. Tortul se ornează cu zmeură şi ciocolată rasă.

2 comentarii:

maria mihalache spunea...

Bine ai revenit si ma bucur sa-ti urmaresc retetele.
Intradevar este un tort pentru acest sezon, cu fructe proaspete.
Seara buna!

adriana gherman spunea...

Un weekend plăcut îţi doresc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...