sâmbătă, 5 martie 2011

PĂSTRĂV CU PORUMB ŞI BROCCOLI


O cină uşoară şi sănătoasă în acelaşi timp, este peştele cu legume.
Pentru cina de ieri seară am preparat păstrăv cu broccoli şi boabe de porumb dulce.
Pentru o porţie aveţi nevoie de :
- 1 păstrăv de dimensiuni mici
- 150 g broccoli
- 100 g boabe de porumb dulce (din conservă)
- 20 g unt
- 1 lingură făină
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă oregano uscat
- sare , piper
Broccoli se desfac în bucheţele şi se fierb în apă cu sare 20 minute.
Păstrăvul se curăţă ( eu am îndepărtat capul şi coada peştelui), se spală şi se şterg cu un şervet absorbant. Se presară cu sare şi piper şi se dau prin făină.
Broccoli fiert se scurge bine de apă şi se pune într-o tigaie în unt şi uleiul de măsline încins. Se adaugă boabele de porumb, se lasă 5 minute să se călească,
apoi se pune păstrăvul. Se presară oregano, se acoperă tigaia şi se lasă 10 minute să se călească înăbuşit, apoi se scoate capacul, se întoarce păstrăvul şi se mai lasă 6 - 7 minute.
La final, în farfurie, păstrăvul se stropeşte cu zeamă de lămâie.
Uşor, rapid şi sănătos.
Preparat după o idee din "Bucătăria pentru toţi".
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...