
Pentru crochete de dovlecei sau chiftelute de dovlecei, cum le spune mama mea, de la care am preluat reţeta ne trebuie următoarele ingrediente:
- 1 dovlecel de mărime mijlocie
- 150 - 200 g brânză frământată (burduf de exemplu)
- 1 ou
- 1 legătură de pătrujel verde
- piper
- sare
- făină (opţional)
Fac precizarea că eu la această reţetă nu cântăresc ingredientele . Pun totul după ochi.
Se rade pe răzătoarea mare dovlecelul, se adaugă brânza, oul, pătrujelul verde taiat mărunt, sarea şi piperul,

Pentru a nu fi nevoie de făină stoarceţi puţin dovlecelul înainte de a-l amesteca cu restul ingredientelor.
Compoziţia ar trebui să arate ca şi în imaginea de mai jos.
Se ia cu linguriţa câte puţin din compoziţie, se formează bile cât o minge de golf, se aplatizează puţin ca la chifteluţe şi se frig în ulei încins până capătă o crustă aurie.

Eu, de această dată, le-am servit lângă o mâncărică de fasole verde scăzută.
2 comentarii:
Ai atatea chestii bune pe aici, nici nu stiu la ce sa ma uit mai repede :).Iar dovleceii astia chiar merita incercati! Super reteta! multumesc ca ai impartasit-o si cu noi!Treci si pe la mine daca iti face placere.O seara buna iti doresc!
Mersi de aprecieri si invitatie. Deja ti/am facut o vizita. Imi place! Sfarsit de saptamana placut!
Trimiteți un comentariu