duminică, 11 octombrie 2009

SUPA DE ARDEI UMPLUT




Ingrediente:
- 500 g carne tocata amestec vita si porc
- 75 g orez
- o ceapa
- 2 oua
- piper
- sare
- boia de ardei
-un morcov
- o radacina patrunjel
- o radacina mica telina
- 10 ardei grasi
- frunze de patrunjel verde - 3 sau 4 linguri de ulei
- o lingura de faina
- 500 ml suc de rosii (bulion)
Mai intai se curata zarzavatul; se curata morcovul, patrunjelul si telina, se spala si se scot cotorii de la ardei. Morcovul, patrunjelul si telina se taie in 4 si se pun la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata, ouale, ceapa taiata fin, orezul spalat din mai multe ape, sare, boia si piper dupa gust.
Cu aceasta compozitie se umple ardeii si se pun in oala alaturi de zarzavat. Este posibil sa mai ramana din compozitie, depinde cat de mari sunt ardeii. Daca ii preferati mai mici, asa ca mine o sa va mai ramana sigur. Nici o problema, ii faceti perisoare mici si le puneti in oala la fiert.
Dupa aproximativ o ora, cand s-au fiert ardeii umpluti, se prepara un sos romanesc (rantas, ca in Ardeal); se incinge uleiul, se adauga faina amestecandu continuu pentru a nu se arde, iar cand culoarea este galbui deschis se pune o jumatate de lingurita de boia de ardei si imediat sucul de rosii. Se da in clocot, apoi se desarta peste supa din oala. Se mai lasa supa la fiert aproximativ 2 sau 3 minute pentru a se fierbe impreuna cu sosul de rosii.
Deasupra se pun frunze de patrunjel verde.



2 comentarii:

Jack T spunea...

Hi Nana,

ast incä este o Mincare deosebit de Gustoasä. O fac sie eu o Datä de douä ori pe An si de fiecare Datä este läudatä. Foarte fein.

Salutäri Jacob

adriana gherman spunea...

Hello Jacob
Cam de două - trei ori pe an o fac şi eu , nu ştiu de ce pentru că este o supă tare bună.

O zi bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...