luni, 15 februarie 2010

CUPCAKES CU CREMA DE CIOCOLATA


Cum zilele acestea nu am fost acasă, nu am pregătit dulciuri speciale de Sf. Valentin, dar îmi era tare dor de ceva dulce.
Aşa că azi am pregătit aceste cupcakes cu cremă, pufoase, cu interior umed şi crema dulce, dulce şi plină de ciocolată.
Sper că ziua de ieri a fost şi pentru voi o zi plină de dragoste şi iubire.
Ingrediente pentru brioşe:
- 80 g unt

- 100 g zahăr
- 2 ouă

- 100 ml lapte

- 30 g ciocolata cu lapte
- 190 g făină
- 2o g cacao
- 1 plic praf de copt

- 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru crema ganache:

- 170 g ciocolată cu lapte

- 200 ml frişcă
- 2 linguri de zahăr pudră

- Cireşe coktail pentru ornare

Pentru prepararea brioşelor se mixează untul cu zahărul şi zahărul vanilat; se adaugă pe rând ouăle, mixând după fiecare, apoi ciocolata topită şi laptele.

Făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt apoi se pune în compoziţia de unt cu ouă.
Aluatul rezultat se împarte în mod egal în tava specială de brioşe, pregătită cu hârtie specială, şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 20 - 25 minute.
Pentru cremă se pune ciocolata ruptă sau tăiată bucăţele în frişca lichidă. Vasul se pune pe foc mic, se adaugă zahărul şi se lasă până se topeşte ciocolata, amestecând continuu. Imediat ce s-a topit ciocolata se ia frişca de pe foc şi se pune la rece.
După ce frişca s-a răcit, se mixează, la început la viteză mică apoi la viteză mare, până când va rezulta o cremă densă şi spumoasă.
După răcirea brioşelor acestea se ornează cu crema de ciocolată, iar deasupra fiecăreia se pune câte o cireaşă coktail.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...