vineri, 26 februarie 2010

DREPTUNGHIURI CU CREMA DE CIOCOLATA ALBA


Trebuie să mulţumesc mai multor persoane pentru această prăjitură. Eu am văzut-o pe blogul lui Miha, ea a preparat "Romburi cu lapte", fiind preluată de la Flori şi de la Laura Sava. Mulţumesc tuturor pentru prăjitura delicioasă.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 230 g făină
- 230 g zahăr
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 50 g amidon alimentar
- 100 g zahăr
- 50 g ciocolată albă
- 125 g unt
- 75 g zahăr pudră
Ingrediente pentru sirop:
- 50 ml apă
- 50 g zahăr
- 2 linguri lichior de ciocolată
Pentru glazură:
- un plic glazură Dr. Otker
Pentru prepararea blatului am mixat ouăle cu zahărul până ce acestea şi-au dublat volumul,
după care, le-am mutat într-un castron mare, unde am adăugat făina amestecată cu cacao, amestecând uşor în compoziţie. Am împărţit compoziţia în trei părţi egale şi am copt, pe rând, trei foi .
Pentru cremă, am amestecat zahărul cu amidonul,
adăugănd, în fir subţire 100 ml lapte. Restul de lapte l-am pus într-o cratiţă, am adăugat ciocolata albă mărunţită, iar după ce aceasta s-a topit am adăugat amestecul de amidon, lăsând pe foc până ce crema se îngroaşă, amestecând continuu.
Am preparat siropul din apă, zahăr şi lichiorul de ciocolată: am pus apa la fiert, am adăugat zahărul şi am fiert până ce acesta s-a topit. Am luat siropul de pe foc şi am adăugat lichiorul.
Am însiropat fiecare foaie cu sirop.
Pentru cremă am mixat untul moale cu zahărul pudră până ce acesta a devenit foarte cremos.
După ce crema de amidon s-a răcit şi a ajuns la temperatura camerei, ca şi crema de unt, am pus câte o lingură din crema de unt în crema de amidon, amestecând continuu.
Crema rezultată am repartizat-o în mod egal pe două foi însiropate.
Deasupra prăjiturii am întins glazura preparată după indicaţiile de pe pachet.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...