![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilBkfC-QjTt_-FoPRnxaw8ssQLlrHjv6_emoqBMwClol2Ay8uXrXkKhTZzXguAJQ0tcgWLODd2eu6IZx0-c3EQ8BAE4u6D0llHETOFje03xxTYKPIuNOvqR9LlLkrbowfreV4xjc-ubliN/s640/Picture+281-0.jpg)
Trebuie să mulţumesc mai multor persoane pentru această prăjitură. Eu am văzut-o pe blogul lui Miha, ea a preparat "Romburi cu lapte", fiind preluată de la Flori şi de la Laura Sava. Mulţumesc tuturor pentru prăjitura delicioasă.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 230 g făină
- 230 g zahăr
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 50 g amidon alimentar
- 100 g zahăr
- 50 g ciocolată albă
- 125 g unt
- 75 g zahăr pudră
Ingrediente pentru sirop:
- 50 ml apă
- 50 g zahăr
- 2 linguri lichior de ciocolată
Pentru glazură:
- un plic glazură Dr. Otker
Pentru prepararea blatului am mixat ouăle cu zahărul până ce acestea şi-au dublat volumul,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgN_plu4KS4ubKzoSZHClwuDQT4nOJACwS3kOyR2MPlTeOu3FNh9iztlQtBeCO4Q995aQyZZqW0pi_CywSUOWEJLkwwsQrxa1Ox57UfxFgzUbQ-RSLeCuSL04uSk_2lguHZXgzMPIUvcv6n/s320/Picture+254-0.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKpixCesrbohMzZacRCAtoZ7Vhw3b4DSbVU5lecqn72_aatea3p3c6kWPsGtTaXX38kFpvsdpTDzdxD9mHho2LR_Ts_hFLATNEU-W0J4wHUZ806d0-EKpJt1Lc3AvXh8VJm7zH8Bwsusvv/s320/Picture+257-0.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0M6EAqK6btga4JDguglDr0CvY574d6mCPYlDHSTbJi3cdImglX9eh3T-j2aUeneE4OZ71UZlbw414Me8Cs-X9hOWE_nAAAzsJXUaM7EqSWibKOT0CG9kiy2rZSy3QdecektfRWZrhyphenhyphen-u8/s320/Picture+260-0.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4lIpcIDwE72ZCcfvmr_a28TMwkQpDGynLgZfSWDt0Zu0UUJA_yPeBjSODfLGjt8wGJf4Sj1ws_7041tlRW9JS2xebBkck_nkOYVjsomXFFgpADMktmU-_KLzDMVKhjiPjN93qmKwBmW_n/s320/Picture+261-0.jpg)
Am însiropat fiecare foaie cu sirop.
După ce crema de amidon s-a răcit şi a ajuns la temperatura camerei, ca şi crema de unt, am pus câte o lingură din crema de unt în crema de amidon, amestecând continuu.
8 comentarii:
arata tare bine....sa vad poate o fac azi....sunt in cautare de o reteta dulce si nu stiu ce sa fac! pup
ce frumos arata! :) trebuie neaparat sa incerc si eu :)
Wow, cat de bine arata.E musai sa o incerc cat mai curand
Foarte bine arata, vroiam sa te intreb se pun doar 25gr de unt ?
Just me spor la treaba. Nu vei regreta . Pup si eu.
La fel si tie Ama, este un deliciu.
Vio , cum am mai spus in postare, Miha, Flori, Laura Sava au fost primele care au incercat prajitura. fiecare a facut/o altfel, nu ma refer la ingrediente, ca prezentare. Abia astept sa vad ce faci tu. Romburi au fost, patrate au fost, dreptunghiuri am facut, tort s-a facut. Spor.
Amalia multumesc tare mult pentru ca m-ai atentionat. Este 125 g unt, am si corectat in reteta. Mersi .
Trimiteți un comentariu