marți, 5 ianuarie 2010

SMORGASTARTA - CHEESECAKE CU SOMON

"Smorgastarta inseamna in suedeza tort-sandwich si este un fel de mancare foarte popular in Suedia si Finlanda", spune Poppy pe blogul ei cand recomanda acest gustos si simplu aperitiv.
Nu am stat prea mult pe ganduri si i-am ascultat sfatul. Am ramas si eu impresionata de cat de gustos mi-a iesit desi am facut doua mici schimbari la preparare.
La randul meu vi-l recomand, fiind foarte delicios.
Ingrediente pentru blat:
- 300 g miez de paine neagra
- 75 g unt
Ingrediente pentru umplutura:
- 400 g branza Philadelphia
- 200 g smantana
- 250 g somon afumat fara piele
- 2 cepe potrivite
- piper
Ingrediente pentru ornat:
- 150 g icre caviar negre
- felii de lamaie
- frunze de patrunjel
Miezul de paine se faramiteaza in robotul de bucatarie. Untul se topeste si se adauga la miezul de paine. Se amesteca, apoi se pune intr-o tava de tort rotunda si se preseaza foarte bine pe fundul tavii.
Se taie ceapa cat mai fin. Somonul se taie bucatele mici.
Branza Philadelphia se amesteca cu smantana, se adauga piper, ceapa si somonul si se amesteca toate.
Se pune umplutura peste blat in forma.
Deasupra am pus un strat fin de icre caviar negre, felii de lamaie si frunze de patrunjel.
Am lasat smorgastart - a la frigider peste noapte,
iar a doua zi papilele mele gustative s-au bucurat din plin de acest deliciu culinar.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...