marți, 19 ianuarie 2010

CARTOFI GRATIN CU BROCCOLI

Ingrediente:
- 6 cartofi albi fierţi în coajă
- 2 ouă fierte
- 250 g broccoli congelat
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă
- 200 g cârnat afumat
- 50 g unt
- 200 g smântână
- 2 linguri făină
- 100n ml lapte
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Se începe cu prepararea sosului bechamel: se pune într-o crăticioară untul la topit, se adaugă făina, având grijă să nu se ardă, se pune laptele in fir subţire amestecând continu pentru a nu se face cocoloaşe. Se ia crăticioara de pe foc, se adaugă smîntîna, având grijă să nu se taie compoziţia apoi se pune din nou pe foc, se potriveşte de sare si piper apoi se lasă la fiert 5 - 10 minute.
Sosul se pune deoparte.
Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se spală ardeiul, se scoate cotorul si se taie cubuleţe.
Se pun în ulei si se prăjesc foarte puţin.
Se adaugă broccoli decongelat şi scurs de apă. Se lasă împreuna 2 - 3 minute . Separat se prăjeşte cârnatul tăiat felii. Cartofii fierţi se decojesc şi se taie felii. La fel şi ouale. Intr-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet se pune un strat de cartofi, unul de ouă, amestec de legume (ceapă, ardei, broccoli), cârnat prăjit, jumătate din compoziţia de sos bechamel,
jumătate din caşcavalul ras. Apoi al doilea strat de cartofi, oua, legume, cârnat, sos, caşcaval.
Se dă vasul la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
După ce am obţinut crusta aceea galben-arămiu, frumoasă, gratinul este gata.

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...