Ingrediente:
- 700 g carne de pui
- 3 morcovi mijlocii
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 1/2 pahar de orez
- 1 zeama stoarsa de la o lamaie
- 3 galbenusuri
- 300 g smantana
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
- frunze de patrunjel
Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata marunt. Cand carnea s-a fiert se scoate, se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie bucatele si se pune din nou in oala.

Zarzavatul se curata, se toaca marunt si se taie cubulete, se pune intr-o tigaie cu ulei si se soteaza pana se inmoaie; se adauga in oala cu supa si se mai fierb 10 minute.
Intre timp se spala orezul si se adauga in oala cu ciorba. Se fierb toate aproximativ 10 minut, dupa care se ia oala de pe foc .

Se potriveste de sare si piper. Deasupra se presara patrunjel tocat marunt.
In farfurie se poate pune câte o felie de lămâie şi pentru cei care preferă ardei iute .
2 comentarii:
Ce buna,buna trebuie sa fie!
E preferata de noi!e putin modificata la mine:in loc de orez fac galuscute de faina-mici de tot-!
Duminica faina Adi!
Buna buna ! O ciorbica foarte gustoasa ;)
Trimiteți un comentariu