marți, 5 mai 2009

TOCANITA DE CIUPERCI



Ingrediente:
- 1 kg ciuperci proaspete champignons
- 1 ceapa
- 1 legatura ceapa verde
- 1 lingurita boia de ardei
- 2 linguri de ulei
- 1/2 lingurita piper
- 2 linguri de faina alba
- 200 ml lapte
- 1 legatura patrunjel verde
Ciupercile se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa uscata taiata pestisori si ceapa verde taiata inele si se calesc la foc mic, se pune boiaua de ardei si piperul adaugandu-se apoi cipercile. Se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb acoperite, la foc mic, circa 30 minute, pana cand se moaie ciupercile si scade apa ce o lasa
Faina se amesteca cu 200 ml lapte, adaugat cate putin ca sa nu faca cocoloase, se desarta peste ciuperci, potrivind de sare. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege sosul.
Se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul verde maruntit.
Tocanita de ciuperci este foarte buna cu mamaliguta.

4 comentarii:

diamond spunea...

mmm, tare buna tocanita asta, eu o fac putin diferit dar vreau sa incerc si varianta ta ... mamaliguta nu va lipsi!:D

adriana gherman spunea...

mersi ; asta este varianta dulce, cu lapte, preferata fiicei mele, o sa revin si cu alte variante.

Cristian Borod spunea...

arata delicios

adriana gherman spunea...

este şi gustoasă,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...