sâmbătă, 7 aprilie 2012

PRĂJITURA DELICIU CU VIŞINE


Intenţia mea era să prepar un chec cu vişine din vişinată, dar parcă tot prăjitura cu cremă -i mai bună.  Aşa am ajuns ca  blatul de chec să - l acopăr cu o cremă şi să iasă această prăjitură.  
Ce a ieşit m-a mulţumit pe deplin. 
Pentru blat am folosit:
- 4 ouă
- 360 g făină
- 175 g zahăr
- 175 ml ulei
- 175 ml lapte
- 2 linguriţe praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingură cacao
- 400 g vişine din vişinată 
 Cremă:
- 250 g zahăr
- 500 ml lapte 
- 250 g unt
- esenţă de rom 
- 200 g făină + 250 ml lapte
Pentru decor:
- o glazură de ciocolată Dr. Otker
- vişine 
- 50 g ciocolată albă topită

Mai întâi se prepară crema: se pune la fiert 500 ml lapte cu zahăr. Separat, într-un bol se amestecă cu telul 200 g făină cu 250 ml lapte ( dacă laptele nu-i deajuns se mai poate adăuga puţin). Când  laptele dă în clocot se pune amestecul de făină cu lapte şi se fierbe până ce compoziţia se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se adaugă esenţa de rom apoi se pune la rece pentru 30 minute, acoperită cu o folie alimentară pentru a nu face crustă.  Crema călduţă se pune în vasul robotului, se adaugă untul rece şi se bate până ce crema devine spumoasă.  Se pune la rece până ce se va întrebuinţa.

 Pentru blat se amestecă ouăle cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă, în fir subţire, uleiul.


Făina, praful de copt, sarea şi cacaoa se amestecă într-un vas uscat.


La compoziţia de ouă se adaugă câte două linguri de făină alternând cu 3-4 linguri de lapte, până se termină ingredientele. 

Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt iar deasupra se pun vişinile scurse de zeamă şi fără sâmburi. Tava se dă la cuptor 25 - 30 minute sau până când trece testul cu scobitoarea. 

Peste prăjitură se întinde crema uniform, iar deasupra se pune glazură de ciocolată . 
Se ornează cu ciocolată albă topită şi vişine. 




Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...