luni, 14 noiembrie 2011

TARTA CU MERE SI SOS CARAMEL


Ingrediente pentru blat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 70 g zahăr praf
- 1 ou
un praf de sare
Ingrediente umplutură:
- 4 mere mari
- 2 ouă
- 2 linguri amidon
- 150 ml smântână
- 4 linguri zahăr pudră
- 100 g unt
Ingrediente sos caramel :
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 150 ml frişcă lichidă
Incepem cu prepararea blatului. Se frământă un aluat din făină, unt, zahăr pudră, sare şi ou. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 minute.
Acum prepararea umpluturii: Se curăţă merele, se taie cubuleţe. Untul se freacă cu zahărul pudră până se obţine o compoziţie cremoasă, apoi se adaugă ouăle, smântâna, amidonul şi merele tăiate.
Se încinge cuptorul la 180 grade C. După 30 minute se scoate aluatul din frigider şi se întinde într-o tava de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se acoperă cu o foaie de hârtie de copt şi se pun boabe de fasole pentru îngreunat apoi se dă la cuptor pentru 15 minute. Se scoate tava, se pune umplutura de mere şi se mai dă la cuptor pentru cca.30 minute
(sau mai mult, depinde de cuptor) la foc potrivit până ce umplutura se încheagă .
Se scoate tarta din cuptor şi se presară zahăr pudră amestecat cu scorţişoară: 1 lingură de zahăr cu 1/2 linguriţă scorţişoară.

Intr-o tigaie se topeşte zahărul până devine auriu - fără a se arde, se adaugă untul amestecând continuu şi după ce acesta se topeşte se adaugă frişca lichidă.

Un comentariu:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

O bunatete de tarta.Eu ador merele.Te pup!Daca-ti face placere poate ma vizitezi si tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...