luni, 2 septembrie 2013

CHIFTELE DE VINETE



Astăzi vă ofer şi vouă o nouă reţetă cu vinete, un nou mod de preparare a acestora.  La fel cum am preparat chifteluţe din dovlecei am încercat şi chifteluţe din vinete. 
Pentru un preparat mai sănătos încercaţi să coaceţi chifteluţele în cuptor (eu le-am preparat deja, coapte pe folie de silicon). 


Ingrediente pentru chifteluţe:
- 1 vânătă mare
- 2 ouă
- 100 g brânză 
- 100  g pesmet  
- 1 linguriţă sare
- piper
- 1 legătură chives

Mai aveţi nevoie de:
- pesmet
- ulei de palmier
- roşii


Vânăta se spală, se şterge cu un prosop uscat apoi se decojeşte şi se taie cuburi. Se pun în apă cu sare şi se fierb 5 - 7 minute. Se lasă la răcit şi în acelaşi timp se scurg de apă. 


Cuburile de vinete fierte se zdrobesc cu o lingură de lemn. Se adaugă ouăle, brânza, pesmetul, sare şi piper.
Se omogenizează bine apoi se adaugă firele de chives tocate. 


Cu mâinile umede se formează chifteluţe care se dau prin pesmet şi se pun la prăjit în ulei de palmier încins.
Chifteluţele se scot pe prosoape de hârtie.  



Sunt delicioase servite fierbinţi alături de o salată de roşii proaspete, de grădină, stropite cu ulei de măsline, o frunzuliţă de busuioc şi chives tocat . 

Un comentariu:

Paula Gafitescu spunea...

Ce dragute sunt si pline de vitamine! O zi frumoasa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...