Azi vă propun un preparat numai bun de pus pe masa de prânz duminica sau chiar la o cină servită mai devreme. Este o alternativă apetisantă la veşnicii cartofi , oricum ar fi ei preparaţi.
Am folosit:
- 400 g fasole verde
- 400 g muşchiuleţ de porc
- 200 g roşii în bulion
- 200 ml bulion
- 1 ceapă mică
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1/2 linguriţă boia de ardei
- 1/2 linguriţă pastă de ardei iute
- 1/2 linguriţă de zahăr (opţional)
- sare, piper
- 2 linguri de ulei
Se porţionează carnea de porc. Intr-o tigaie se încinge puţin ulei şi se pune carnea să se rumenească puţin, până prinde o crustă fină. Se îndepărtează spuma rezultată cu o strecurătoare. Se întoarce carnea şi se procedează la fel.
Se scoate carnea şi se pune pe o farfurie. În tigaie se mai pune o lingură de ulei şi se căleşte ceapa tocată. Când este aproape călită se adaugă usturoiul tăiat feliuţe.
2 comentarii:
buna,fasolea sa fie proaspata sau din conserva? multumesc
se poate folosi orice fel de fasole. depinde de sezon. eu am folosit fasole verde congelata.
Trimiteți un comentariu