M-am obişnuit ca din congelator să nu-mi lipsească foitajul şi foile de plăcintă. M-au scăpat din impas de mai multe ori. Aşa s-a întâmplat deunăzi când, un apel telefonic mă anunţa că într-o oră, spre seară, urma să primesc vizita unor prieteni. O privire scurtă în frigider mi-a dat ideea acestor pateuri cu brânză şi ceapă verde. Pentru prepararea acestora am folosit:
- 300 g foietaj
- 120 g brânză de oaie
- 2 ouă
- 1 lingură smântână
- cozile de la 4 cepe verzi
- 2 linguri seminţe de susan
Am amestecat brânza de oaie cu 1 ou şi apoi cozile de ceapă verde tăiate inele.
Am întins foaia de aluat pe blatul de lucru presărat cu puţin ulei şi am împărţit-o în 16 bucăţi dreptunghiulare. Cu o lingură am împărţit amestecul de brânză pe o parte a fiecărei bucăţi de foietaj. Partea liberă a aluatului am tras-o peste amestecul de brânză, am umezit marginile şi le-am apăsat puţin să nu se desfacă la copt. Am aranjat pateurile în tava, le-am uns cu ou bătut şi am presărat seminţe de susan.
Pateurile cu brânză le-am lăsat în cuptor aproximativ 30 minute la 200 grade.
Tare bune au fost alături de un pahar de bere sau pentru copii , un pahar de lapte.
2 comentarii:
sunt sigura ca au fost grozave!
buna obisnuinta ta...cred ca ar trebui s-o preiau si eu!
Trimiteți un comentariu