sâmbătă, 30 noiembrie 2013

FILE DE CRAP IN CRUSTA CROCANTA


Azi şi mâine, în zi de sărbătoare, dar şi în postul Crăciunului, avem dezlegare la peşte. Aşa că, dacă nu aţi mâncat azi peşte poate îl pregătiţi pentru mâine. Este un preparat pe cât de simplu pe atât de delicios. Cu minim de efort şi de ingrediente puteţi pregăti peştele pentru prânz alături de o garnitură sau cu un sos uşor pentru cină. 


Ingrediente: 
- 400 g file de crap
 - 2 linguri pesmet
- 2 linguri mălai
- 2 linguri făină albă
- 2 linguri parmezan
- 1 ou
- 1 lingură rozmarin verde tocat
- ulei de palmier pentru prăjit
- 1/2 lămâie

Intr-o farfurie adâncă se bate oul cu un praf de sare. Într-o altă farfurie, întinsă, se amestecă pesmetul, mălaiul, parmezanul şi rozmarinul tocat. Fileurile de crap se trec prin făină albă, ou şi amestec apoi se prăjesc în ulei de palmier, la foc moderat, pe fiecare parte.


Peste fiecare file de crap picuraţi câţiva stropi de lămâie şi nu uitaţi să preparaţi şi un sos de usturoi care merge de minune la peşte. 
La mulţi ani Andreea şi Andrei!
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...