joi, 4 iunie 2009

BABA AL RHUM BY ADI



Trebuie sa recunosc ca sunt o mare pofticioasa. De cum am vazut prajiturile Baba al rhum pe blogul lui Laura mi-a stat gandul numai la ele. Dar desi aveam tot ce-mi trebuia pentru preparare, nu aveam formele potrivite pentru coacerea lor.
Sambata am fost intr-o scurta vizita in Ungaria, am zis sa caut si acolo forme. Nu am gasit. Am cumparat o tava, potrivita mai degraba pentru copt checuri de dimensiuni mici sau savarine mari. Am cumparat-o ca oricum nu aveam asa ceva la colectie.
M-am apucat de preparat prajitura, respectand intocmai retatarul Laurei.
Ingrediente 4 baba:
- 150 g faina
- 2 oua intregi
- 1 galbenus
- 110 ml ulei
- 1 lingurita zahar
- 75 g drojdie uscata
Ingrediente sirop:
- 300 ml apa
- 250 g zahar
- rom
Se mixeaza uleiul cu zaharul, dupa care se adauga cele 2 oua pe rand si galbenusul. Se mixeaza foarte bine. Faina se amesteca cu drojdia si se adauga treptat la compozitia de oua. Obtinem un aluat lipicios si foarte moale.

Aluatul l-am impartit in patru parti, aproape egale si, cu mana unsa cu ulei, am format bilute pe care le-am pus in formele unse cu ulei si tapetate cu faina. Le-am lasat sa creasca, apoi le-am bagat la cuptor sa se coaca.

Dupa ce s-au copt, am lasat prajiturile sa se racoreasca apoi le-am scos foarte usor din forme.
In timp ce prajiturile erau la copt am preparat siropul. Am fiert apa cu zaharul aproximativ 15 minute, am stins focul si am adaugat romul. Am lasat siropul sa se racoreasca, nu sa se raceasca complet. Am bagat toate prajiturile in sirop, din cand in cand le-am intors pe toate partile pentru ca acestea sa absoarba tot siropul.
Cand baba au absorbit aproape tot siropul, le-am taiat pe jumatate si le-am umplut cu frisca si dulceata din capsuni .

 
Acestea sunt prajiturile baba preparate de mine. Nu au acelasi aspect ca si cele ale Laurei, dar sunt convinsa ca au avut cam acelasi gust. Au fost delicioase. De acum inainte de cate ori o sa plec din tara o sa ma uit prin magazine dupa formele de baba, sunt sigura ca, pana la urma, o sa gasesc si eu. Merita sa le am .

8 comentarii:

Anne spunea...

salivez la cat de bine arata..felicitari pentru cele pregatite !

Miha spunea...

Si mie mi s-au scurs ochii la reteta Laurei,dar cum n-am forme...m-am resemnat.Cu o savarina! :))

Foarte bine ti-au iesit! Pup!

adriana gherman spunea...

Multumesc Anne! Nu numai că arată foarte bine, dar sunt şi foarte bune.

adriana gherman spunea...

Aşa am făcut şi eu Miha, dar nu am mai rezistat si am copt prăjiturile în ce am avut. Gustul sper ca a fost la fel, forma ...

diamond spunea...

super bine arata! :D

LauraAdamache spunea...

Nana draga mea ti-au iesit absolut extraordinar si sunt tare tare aratoase. Si eu am cautat in Italia forme de babà dar surprinzator nu am gasit si in Germania intr-un mic magazinut polonez le-am gasit si bineinteles ca nu am stat pe ganduri si le-am cumparat. Au fost si tare ieftine, 50 centi. Pupicei draga mea si felicitari!!!

adriana gherman spunea...

Mersi diamond! Daca-ti place savarina o sa-ti placa si aceste prajituri. Sunt foarte insiropate si dulci.

adriana gherman spunea...

Laura draga nu m-am lasat si le-am facut si eu. Le-am copt in ce am avut. Sper sa fi fost la fel de bune ca si ale tale. Mie mi-au placut foarte mult. Mersi pentru informatii. Sper ca in aceasta vara sa ajung si in Germania.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...