marți, 5 octombrie 2010

CUPCAKES CU TICHIE DE BEZEA

Ne plac brioşele. Cu lămâie, cu fructe sau cocos, dar mai ales cu ciocolată, cu orice numai să fie dulci.
Sunt pufoase, aromate, se prepară foarte rapid, uşor şi fără prea multe ingrediente.
Trebuie numai puţină imaginaţie pentru topping sau ornament, dar se poate şi fără.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 200 ml lapte
- 250 g făină
- 25 g cacao
- 1 plic praf de copt
Se amestecă ouăle cu zahărul, un praf de sare şi untul până se obţine o cremă omogenă.
Se adaugă laptele treptat. După ce s-a încorporat se pune câte o lingură de făină amestecată cu cacaua şi praful de copt, până ce se adaugă toată făina.
Compoziţia astfel obţinută se toarnă în formele de muffins tapetate cu hârtie specială iar tava se dă la cuptor pentru 30 - 40 minute. După ce s-au răcit le-am pus un moţ de bezea, preparată din două albuşuri rămase de la un alt preparat, am pus câte o cireaşă de coktail şi câteva bobiţe de afine. Au fost delicioase.

9 comentarii:

Luminitanaty spunea...

vai ce bine arata, mi-ai dat idee de ceva bun pentru zilele urmatoare

maria mihalache spunea...

Ce dragalase mai sunt...s-apoi a sosit toamna, a venit frigul era nevoie de tichie.Si noua ne plac tare mult.
O seara placuta!

diamond spunea...

adi, jos palariile, un desert foarte elegant :D

adriana gherman spunea...

Naty, spor la treabă. Sunt foarte simplu de preparat!

adriana gherman spunea...

Maria, din păcate a venit prea repede frigul. O zi bună!

adriana gherman spunea...

Mersi mult Dia. Te pup.

Miha spunea...

Ce frumusele sunt!

adriana gherman spunea...

Mersi Miha. Weekend placut!

Calin spunea...

Arata frumos si gustos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...