vineri, 4 mai 2012

CHEESCAKE CU FRUCTE DE PADURE



 Văzând că în pieţe au apărut  căpşunii proaspeţi, mi-am zis că ar fi cazul să folosesc fructele puse la congelator . Am început cu fructele de pădure. Pentru acest weekend vă propun un cheescake uşor cu fructe de pădure iar pentru următorul va fi rândul căpşunilor.



Ingrediente crustă:
- 200 g biscuiţi simpli
- 120 g unt topit
- 50 g zahăr

Ingrediente umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 500 g Creamy Quark ( brânză cremoasă )
- 200 g zahăr
- 35 g făină
- 100 ml smântână pentru frişcă
- 5 ouă
- 150 g  mix fructe de pădure

Ingrediente topping:
- 3 linguri smântână 
- 6 linguri zahăr tos 

- 150 g mix fructe de pădure
- 100 g zahăr 

Se începe cu prepararea toppingului: într-un vas cu fund dublu se fierb mixul de fructe cu  150 g zahăr aproximativ 30 minute. Se obţine un sirop gros cu fructe. Se pune la rece. 
Pentru crustă se pun biscuiţii în robotul de bucătărie şi se zdrobesc rezultând un pesmet fin; se adaugă untul topit şi zahărul. Se omogenizează apoi se pun într-o tavă unsă cu unt. Cu ajutorul unui dos de lingură se tasează stratul de pesmet din biscuiţi  pe toată suprafaţa tăvii apoi se dă tava la rece.
Umplutură: în vasul mixerului se amestecă crema de vaci cu brânza cremă quark; se adaugă făina şi zahărul amestecând la viteză medie. Se adaugă, pe rând, ouăle, amestecînd după fiecare până la integrarea completă.


Se pune smîntâna, se omogenizează apoi se adaugă mixul de fructe de pădure, amestecând de 2 - 3 ori la viteză mică pentru a nu zdrobi fructele.


Se toarnă amestecul în tavă peste crusta de biscuiţi. Se dă la cuptorul preâncălzit, primele 15 minute la o temperatură de 177 grade, se scade temperatura la 120 grade şi se coace timp de o oră - o oră şi jumătate.


Pentru topping se amestecă smântâna cu zahărul până la topirea acestuia ( smântâna se va îngroşa ) apoi se adaugă peste prăjitura rece. Se distribuie siropul gros cu fructe.


Se pune cheescakul la rece pentru 2 - 3 ore apoi se serveşte cu mare poftă.





2 comentarii:

Adnia spunea...

wow, trebuie neaparat sa fac si eu!

Fab Chef spunea...

Preferata mea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...