miercuri, 20 iunie 2012

PULPE DE PUI CU MAZARE DULCE

Grădina noastră începe să ne răsplătească cu bunătăţi.
După ceapa verde, ridichi, frunze proaspete de pătrunjel şi mărar a venit rândul primei recolte de mazăre.
Ce să prepar la repezeală că pe căldurile acestea nu-ţi vine să stai în bucătărie nici 5 minute?
 Totuşi, în 30 - 40 de minute , am reuşit să prepar aceste pulpe de pui cu garnitură de mazăre şi baby carrots. 
Pentru 2 persoane am avut nevoie de :
- 2 pulpe întregi de pui
- 400 g  boabe de mazăre proaspătă
- 200 g baby carrots
- 100 g orez
- pătrunjel verde
- chivas
- amestec de condimente pentru pui ( sare, boia de ardei dulce, ardei chayenne tocat, koriandru, kurkuma, chimen, ghimbir, piper alb) 
- 2 linguri ulei de măsline
- 20 g unt
- 1/4 cub knorr de pui

Pulpele de pui se spală, se şterg cu şerveţele de hârtie, se condimentează  apoi se pun la prăjit. Se dă focul la minim şi se pune capacul.  Când este cazul , pulpele se întorc şi pe cealaltă parte.
La sfârşit se adaugă uleiul şi se mai lasă câte un minut pe fiecare parte să se rumenească.
Separat, într-o crăticioară, se pune untul, mazărea şi morcoveii, o căniţă cu apă, puţină sare şi se fierb aproximativ 20 minute. 
Orezul se "prăjeşte" 1/2 minut într-o lingură de ulei de măsline, se adaugă apă, sare şi se fierbe. La sfârşit se adaugă 1/4 cub knorr de pui.
Se pun pe farfurie pulpele alături de orez, mazăre şi morcovei. Se presară pătrunjel verde tocat şi chivas.



2 comentarii:

Ioana V. spunea...

f apetisant arata!

adriana gherman spunea...

Cu mazăre proaspăt culeasă din grădină este un deliciu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...