joi, 21 martie 2013

CUPCAKES SUB CUPOLA DE COCOS


Aceste cupcakes sunt dedicate iubitorilor de cocos. Crema este un deliciu. 


Iată ce am folosit pentru 12 bucăţi:
- 200 g făină
- 2 ouă mari
- 125 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 50 g zahăr brun
- 50 g cacao
- 200 ml apă fierbinte
- 1/2 plic praf de copt
- 1/4 linguriţă bicarbonat
- 1/4 linguriţă sare 

Mai întâi se porneşte cuptorul  la 180 grade C.
Se încălzeşte apa şi se pune în ea cacao. Se dizolvă, se pune pe foc, se dă un clocot apoi se pune la rece.
Făina se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. 



În vasul mixerului se pun zahărul, zahărul brun şi untul. Se mixează până când amestecul devine cremos. 


Se adaugă ouăle unul câte unul amestecând după fiecare,  crema de cacao apoi făina amestecată cu prafurile de creştere. Aluatul rezultat se repartizează în tava specială tapetată cu hârtiile speciale. Se dă tava la cuptor pentru 20 - 25 minute. 


Între timp se prepară crema:
- 60 g unt
- 250 g mascarpone
- 125 g fulgi de nucă de cocos
- 330 g zahăr pudră
- 1 linguriţă extract de vanilie

Se pune untul şi brânza mascarpone în vasul mixerului. Se omogenizează apoi se adaugă nuca de cocos,  vanilia şi zahărul pudră. Va rezulta o cremă densă, fermă,  care se repartizează cu ajutorul unei linguri pe fiecare prăjiturică, apoi cu un cuţit se nivelează ca în fotografia de mai jos. 


Toppingul de cocos se îmbracă în ciocolată. Se poate prepara o glazură de ciocolată sau se foloseşte glazură gata preparată aşa cum am folosit şi eu. 


Poftă bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...