duminică, 9 iunie 2013

CARTOFI NOI LA CUPTOR


Pentru că este anotimpul cartofilor noi, vă propun să profităm din plin şi să gătim aceste gustoase legume.Cartofii noi conţin o cantitate crescută de apă, spre deosebire de cartofii maturi, dar au mai multe fibre, proteine şi mai puţini carbohidraţi. O porţie de cartofi noi au doar 75 de calorii/100 grame aşa că nu ne mai facem griji pentru siluetă .


- 1 kg cartofi noi
- 3 căţei de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 1 legătură ceapă verde
- 5-6 fire chives
- 1/2 legătură mărar
- 1 lingură rozmarin tocat
- 1 linguriţă salvie tocată
- sare, piper

Cuptorul se încălzeşte la o temperatură de 180 grade.
Cartofii se spală şi se curăţă de coajă cu ajutorul unui burete abraziv.  Se taie în jumătăţi cartofii mai mici şi în sferturi cartofii mai mari sau se lasă întregi cei foarte mici. Se condimentează cu sare şi piper, ulei, usturoiul zdrobit, rozmarin, salvie şi ceapa verde şi 4 fire de chives tocate.Se amestecă foarte bine şi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. 
Se scoate tava din cuptor, se amestecă şi se mai dă tava la cuptor până ce se rumenesc.Peste cartofii copţi am pus un sos preparat din 3 căţei de usturoi, câteva fire de mărar, puţină sare şi 1 lingură ulei de măsline, toate puse în blender şi tocate. 


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...