luni, 3 iunie 2013

BROWNIES



 Pentru weekendul trecut, după micul dejun lângă cafea, am preparat brownies. Au avut mare trecere, fiind pe placul nostru  datorită compoziţiei umede dată de ciocolată.  



Iată ce am folosit:
- 115 g ciocolată 
- 145 g zahăr 
- 150 g zahăr brun
- 280 g unt
- 3 ouă
- 125 g făină
- 30 g cacao 
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 18 jumătăţi de nucă

Ciocolata rasă se topeşte împreună cu untul într-o crăticioară la foc mic. 

Se ia oala de pe foc şi se adaugă zahărul şi zahărul brun amestecând uşor până la topirea zahărului. (Dacă zahărul brun  nu este topit, acesta topindu-se mai greu, nu este nici o problemă ). 


Făina se amestecă cu cacao. Ouăle se bat cu o furculiţă şi se adaugă compoziţiei de cicolată. Se pune esenţa de rom apoi făina amestecată cu cacao amestecând uşor.
Compoziţia se pune într-o tavă de mici dimensiuni ( 28/18 cm).


Deasupra se repartizează jumătăţile de nucă apoi se pune tava în cuptorul preâncălzit la 180 grade, unde se ţine aproximativ 30 de  minute. 





Un comentariu:

Paula Gafitescu spunea...

Ce frumos arata! Ma tot intrebam oare cum ies in forma cu separator, si uite ca am aflat. Ies chiar foarte bine ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...