vineri, 19 iulie 2013

PRAJITURA CU CREMA DE CAISE
Săptămâna aceasta la ordinea zilei au fost caisele. Iată ce vă propun pentru weekend din minunatele fructe aurii,  parfumate, uşor acrişoare şi pline de vitamine.


Ingrediente pentru foi:
- 4 ouă
- 130 g zahăr
- 120 g făină
- 20 ml ulei
- 1 linguriţă praf de copt
- un praf de sare

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri; albuşurile se bat spumă cu un praf de sare; gălbenuşurile se freacă cu zahăr până devin albe şi spumoase; se adaugă uleiul şi, cu ajutorul unei spatule, se încorporează jumătate din făina amestecată cu praful de copt, albuşurile apoi restul de făină.  Compoziţia se împarte în două părţi egale. În tava tapetată cu hârtie de copt se pune o parte din compoziţie, se întinde uniform în tavă şi se dă la cuptor pentru 20 de minute la o temperatură de 180 grade C. La fel se procedează şi cu a doua foaie.  

Ingrediente pentru cremă:
- 700 g caise + 100 g zahăr
- 400 g lapte condensat
- 300 ml  frişcă
- 50 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic întăritor de frişcă
- 10 g gelatină granulată

Mai întâi se prepară un piure de caise: se spală caisele, se îndepărtează sâmburii şi se pun într-o crăticioară împreună cu zahărul; se fierb aproximativ 15 minute la foc mic amestecând mereu. După răcire se pun într-un vas mai înalt şi cu ajutorul unui blender se formează piureul de caise.
 Din piureul format se scot 6 linguri de piure şi se pun deoparte. 
Gelatina se pune într-un vas şi se hidratează în 50 ml apă rece. După 10 minute vasul  se încălzeşte puţin deasupra focului până se dizolvă cristalele, se adaugă laptele, se amestecă apoi se încorporează în laptele condensat. Se dă pentru  10 minute la rece. Se bate bine frişca, se adaugă întăritorul apoi se încorporează laptele condensat şi la sfârşit piureul de caise.
Crema rezultată se împarte în două părţi aproximativ egale. În tava în care am copt foile, tapetată cu folie alimentară, se pune prima foaie unsă cu 3 linguri de piure de caise, se întinde  uniform o parte din cremă, punem a doua foaie unsă cu piure şi acoperim cu restul de cremă.


Se ornează cu frişcă.


Poftă bună!

2 comentarii:

Maria spunea...

foarte laborioasa, dar cred ca si gustul acestei minunate prajituri e pe masura!

alina spunea...

Trebuie sa fie delicioasa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...