joi, 11 iulie 2013

VISINE SUB CRUSTA


Încă se mai găsesc vişine prin pieţe aşa că pentru acest weekend vă propun o prăjitură delicioasă. Blat moale,  uşor umed şi o crustă dulce, crocantă  ce acoperă vişinele puţin acrişoare. 


Ingrediente pentru crustă:
- 30 g unt
- 45 g făină
- 45 g zahăr tos
- 35 g zahăr brun
- 1/2 linguriţă scorţişoară

Ingrediente pentru blat:
- 180 g făină
- 115 g unt
- 150 g zahăr
- 2 ouă mari
- 50 g lapte bătut
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă esenţă de migdale
- 3/4 linguriţă esenţă de vanilie
- o priză de sare
- 350 g vişine fără sâmburi

Se amestecă ingredientele pentru crustă rezultând un aluat granulos.  Se lasă deoparte la rece.


Pentru blat se amestecă făina, sarea şi praful de copt. Untul şi zahărul se pun în vasul robotului şi se mixează până rezultă o cremă pufoasă. Se adaugă ouăle pe rând, esenţa  vanilie şi cea de migdale. Continuând amestecarea la o viteză mai mică se adaugă jumătate din făină, laptele bătut şi restul de făină. 
În tava mică de 18/28 cm tapetată cu hârtie de copt se pune aluatul, se repartizează visinele şi la sfârşit aluatul pentru crustă. 


Tava se pune în cuptorul preâncălzit unde se lasă la copt 30 - 40 minute la o temperatură de 190 grade C. 


După răcire se scoate din tavă  şi se porţionează. La mine nu a mai fost cazul, fiind gata porţionată.



Prăjitura  am preparat-o după reţeta Marthei Stewart.
Poftă bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...