miercuri, 4 iunie 2014

PASTRAV LA GRATAR PE PAT DE RUCOLA



Ce spuneţi pentru cină de un păstrăv la grătar? Pentru mine se află în capul listei la preferinţe culinare - capitolul peşte. De fapt, pot spune că păstrăvul în general, este peştele meu preferat. Îmi place în crustă crocantă de mălai sau cu făină şi parmezan.  



Ingrediente pentru 2 persoane:
- 2 păstrăvi
- 1 buc. ceapă verde
- 1 buc. usturoi verde
- 50 g unt moale
- 1/2  legătură pătrunjel verde
- 1/2 linguriţă capere murate
- 4 buc. ciuperci champignon
- 4-5 buc roşii cherry
75 - 100 g rucola
- sucul de la o  limetta
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin

Păstrăvii se curăţă, se spală, se tamponează cu şerveţele apoi li se taie aripioarele. 
Ceapa şi usturoiul verde, caperele şi pătrunjelul tăiate grosier se pun în blender şi se toacă. Se adaugă untul moale, se omogenizează. Din pasta rezultată se formează 4 bile; două se dau la rece şi  cu două se ung păstrăvii pe interior. Astfel pregătiţi se ung şi pe exterior cu puţin ulei şi se aşează pe grătarul încins. Se prăjesc pe ambele părţi câte 10 - 15 minute sau până sunt pătrunşi, depinde de mărimea acestora.  Lângă peşte se prăjesc uşor ciupercile şi roşiile cherry tăiate jumătăţi, stropite cu puţin ulei de măsline. 


Rucola se împarte pe două farfurii încăpătoare,  se pun roşii şi ciupercuţe apoi se stropesc cu un sos preparat din  suc de limetta, ulei de măsline şi sare. Peste rucola se aşează păstrăvii fierbinţi, care se ung cu  câte o porţie de unt aromat. 


Şi uite aşa, în mai puţin de 30 de minute, avem o cină delicioasă. 


Poftă bună!


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...