marți, 15 iulie 2014

RULOURI DE DOVLECEL


sau Involtini di zucchini, cum spune Gennaro Contaldo a cărui rețetă am preluat-o din cartea  Doi italieni cu bun gust. Rulourile de dovlecel  sunt un aperitiv delicios, ideal de servit la petreceri, sau poate fi o cină delicioasă. În Italia, Involtini di zucchini este considerat a fi un antipasto modern, combinând o legumă specifică sudului Italiei cu brânza tradițională din nord. 


Ingredienete:
- 2 -  3 dovlecei (370-400 g )
- 100 g gorgonzola tăiată bucăți
- 6 roșii uscate la soare, în ulei
- o mână de frunze de busuioc

Ingredienete pentru marinată:
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 cățel mare de usturoi tocat mărunt
- piper negru 

Cuptorul se încălzește la 180 grade C. 
Ingredientele pentru marinată se amestecă într/un castronel; se lasă deoparte.
Dovleceii se taie pe lung, în felii de aproximativ 5 mm frosime; se presară cu sare și se lasă deoparte 40 de  minute, până lasă lichid și se înmoaie.
Se iau feliile de dovlecel, se usucă cu un prosop de bucătărie și se așează într/o tavă antiaderentă apoi se ung cu o parte din marinată. 


Tava se dă la cuptor și se coc dovleceii 10 - 15 minute, până când marginile încep să devină aurii. Se întorc și se ung cu restul de marinată și se lasă în cuptor încă un minut. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească.
La capătul fiecărei felii de dovlecel  se așează  câteva bucățele de gorgonzola, câteva feliuțe de roșii uscate și o frunză sau două de busuioc, apoi se rulează. 


Rulourile se aranjează pe un platou și se decorează frunzulițe de busuioc.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...