miercuri, 2 iulie 2014

PUI CU SOS DE CIUPERCI


Carnea de pui este pe placul oricărei gospodine. Se gătește rapid și are un conținut scăzut de grăsimi. Asta în cazul în care nu vă place pielița. Deși pieptul de pui nu este pe placul multora, preparat cum trebuie poate fi  un deliciu. La fel se poate spune și despre acest preparat. Sosul de smântână cu ciuperci conferă preparatului un gust aparte. 



Ingrediente:
- 4 buc.piept de pui mici
- 250 g hribi
- 1 ceapă verde
- 100 ml smântână
- 2 linguri ulei de măsline
- 10 g unt
- 2 linguri făină
- 1 cățel de usturoi, pisat
- 40 ml brandy
- 90 ml supă de pui
- sare
- piper negru proaspăt măcinat

Pieptul de pui fără pielițe se spală, se usucă cu un prosop apoi se bate până ce ajung la o grosime de 5 mm.
Uleiul se încinge într-o tigaie neaderentă, la foc potrivit. Pieptul de pui se dă prin făină, se scutură excesul apoi se prăjește pe fiecare parte până este rumenit și pătruns (cca 1 - 2 minute). Se scot și se păstrează la cald.


În aceeași tigaie se sotează ceapa și usturoiul în unt, amestecând  frecvent. După cca 2  minute se adaugă ciupercile tăiate și se gătesc alte 7 - 10 minute. Se toarnă brandy-ul în tigaie și se lasă totul pe foc 2 minute, până ce alcoolul se evaporă. Se toarnă supa de pui și se fierbe 2 - 3 minute.


Se trage tigaia de pe foc, se adaugă smântâna, amestecând ușor până când aceasta se încorporeză. Se pune din nou tigaia pe foc, se potrivește de sare și piper apoi se pun piepții de pui. Se lasă pe foc 1 minut să se încălzească.


Puiul cu sos de ciuperci se poate servi cu spaghete, așa cum i-am servit și eu, sau cu orice alte paste sau chiar orez.


Poftă bună!


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...