joi, 12 februarie 2015

RISOTTO CU DOVLECEL


Iată un preparat foarte simplu de realizat, care poate fi servit ca atare sau ca o garnitură, alături de peşte sau şniţel din piept de pui ( merge foarte bine). Eu am preparat acest fel de mâncare de două ori, o dată servindu-l la cină, altă dată, pe post de garnitură la peşte prăjit.



Ingrediente pentru 2 persoane:
- 125 g orez cu bobul rotund
- 1 dovlecel mic, cca 150 g
- 1 ceapă mică, tocată
- 1 ardei roşu, tocat
- 100 ml vin alb, sec
- 50 g parmezan
700 ml supă de legume, fierbinte
- 4-5 fire pătrunjel verde, tocat
- 20 g unt
- 3 linguri ulei de măsline

Dovlecelul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu găuri mari. 
Într-un vas ceramic, cu fundul gros, se călesc, în ulei şi 10 g unt, ceapa şi ardeiul, fără să se rumenească. Când legumele s-au înmuiat se adaugă orezul, se lasă 1 minut la foc mic, timp în care orezul va deveni uşor transparent,  apoi se adaugă vinul. Se amestecă continuu până ce alcoolul se evaporă.


Începem să adăugăm supa de legume fierbinte, câte un polonic, amestecând după fiecare, până ce orezul absoarbe tot lichidul iar amidonul din boabe va face orezul cremos. 


După cca 15 minute, dacă orezul nu este fiert şi se termină supa de legume, se poate adăuga puţină apă fierbinte şi se mai fierbe până când acesta este moale. Se potriveşte de sare, se adaugă dovlecelul ras, restul de unt şi parmezanul, se reduce focul la minim, se pune capacul şi se lasă cca 5 minute, amescetând din când în când.


Poftă bună!

2 comentarii:

ama spunea...

Arata grozav! imi plac mult culorile :)

inchirieri microbuze spunea...

Arata atat de bine sper sa reusesc si eu sa fac aceasta retete la fel de bine ca si tine!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...