vineri, 13 februarie 2015

CHEC CU IAURT SUB CRUSTĂ DE NUCĂ


Pentru dimineţile din acest weekend în care, în sfârşit, puteţi să vă beţi cafeaua în tihnă,  vă propun acest chec simplu şi delicios. Deliciul este dat de consistenţa umedă a interiorului prăjiturii, crusta crocantă de nucă şi aroma subtilă de scorţişoară. 


Ingrediente blat:
- 300 g făină
- 270 g zahăr brun
- 150 g unt
- 2 ouă mari
- 200 g iaurt sau lapte bătut
- 1/4 linguriţă sare
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată

Ingrediente crustă:
- 50 g nucă,  zdrobită
- 20 g unt
- 1 lingură făină
- 3 linguri zahăr brun
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată

Pentru crustă combinăm toate ingredientele până când amestecul capătă forma unor firimituri. Le lăsăm deoparte. 
Făina pentru blat se combină cu praful de copt, bicarbonatul şi scorţişoara. 
Pentru blat se mixează untul cu zahărul brun până când amestecul devine cremos. Se adaugă, pe rând, câte un ou, amestecând după fiecare. Se reduce viteza mixerului şi se adaugă jumătate din  amestecul de făină, mixăm uşor până se încorporează, adăugăm iaurtul, mixăm şi la sfârşit punem restul de făină.
Aluatul se pune într-o tavă pentru chec, unsă cu unt şi tapetată cu puţină făină şi se acoperă uniform cu amestecul pentru crustă.


Tava se pune în cuptorul preâncălzit la o temperatură de 190 de grade C, unde se coace cca 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în blat o scoatem curată. 


După răcire checul îl pudrăm cu zahăr pudră.


Poftă bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...