marți, 3 martie 2015

SUPA CREMA DE BROCCOLI CU GORGONZOLA


Ştiu că supă cremă de broccoli am mai preparat, dar de data aceasta am găsit o reţetă ceva mai aparte, ingredientul principal, pe lângă broccoli este brânza albastră. Întradevăr supa este  deosebită, cu un gust intens, amestec de broccoli, praz şi brânză. 


Ingrediente :
- 800 g broccoli
- 1 buc. praz feliat
- 1 ceapă tocată
- 1/4 ţelină tăiată în 4
- 1 cartof tăiat în 4 
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 20 g unt
- 1 litru supă de legume
- 140 g brânză gorgonzola (sau orice altă brânză albastră)


Se încălzeşte uleiul vegetal într-o oală, se adaugă ceapa şi se căleşte câteva minute, până se înmoaie. Se adaugă prazul, ţelina, cartofii şi untul moale. Se acoperă oala şi se lasă să înăbuşe legumele cca 5 minute. 
Se scoate capacul, se adaugă supa de legume şi tulpinile de broccoli, inflorescenţele crude lăsându-le deoparte, se pune iar capacul şi se fierbe la foc mediu. După cca 15 minute se adaugă restul de broccoli şi se mai fierbe 5 minute. 
Când este totul gata se introduce blenderul în supă şi se mixează până avem o supă consistentă, potrivită ca grosime (dacă doriţi ca supa să fie ceva mai subţire se poate adăuga puţină supă de legume) .
Se adaugă brânza albastră  se mai dă un impuls blenderului astfel încât brânza să rămână fărâmiţată. 


Se potriveşte de sare şi piper negru sau roz apoi se serveşte fierbinte cu puţină brânză fărâmiţată deasupra.


Poftă bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...