sâmbătă, 2 mai 2009

IAHNIE DE FASOLE LA CEAUN

Fiind si azi o zi numai buna de iesit din casa, am profitat si am bucatarit la iarba verde. Dar nu obisnuitele gratare; mi-am indrepatat atentia tot spre o mancare traditionala, romaneasca. Iahnia de fasole este o mancare care se poate prepara in gradina, pe cuptor sau la ceaun, pe foc de lemne. Acest mod de pregatire dandu-i o savoare aparte, carbunii din lemn contribuind la aceasta.

Ingrediente:
- 700 g fasole boabe alba fiarta
- 3 legaturi de ceapa verde
- 200 g carnat proaspat
- 400 g carnat afumat
- 400 g pastrama de ceafa de porc
- 1 ardei gras rosu
- 700 ml suc de rosii
- 1 lingura de untura de porc
- 1 morcov
- sare
- piper
- pasta de ardei iute
- boia de ardei
- cimbru
- foi de dafin
- 1 lingura faina alba
- 2 cuburi Knorr cu gust de costita afumata


Se pune untura in ceaun, se adauga ceapa, ardeiul, morcovul, carnatul si pastrama, toate taiate feliute. Se lasa la calit, la foc potrivit, aproximativ 15 - 20 minute.
Se pune o jumatate de lingurita de boia de ardei, o lingurita de pasta de ardei iute, se amesteca si se mai lasa sa fiarba la foc mic pana se prajeste carnatul si se inmoaie legumele.
Se adauga fasolea boabe fiarta; am fiert-o cu o seara inainte acasa; am pus o lingura de faina alba, am adaugat sucul de rosii, mirodeniile si cuburile Knorr, si se lasa la fiert toate pentru a se omogeniza aromele si a se forma sosul . Dupa aproximativ 15 minute mancarea este gata.
Are un gust delicios datorita prepararii la ceaun, pe foc de lemne.

6 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Mama ce bunatate ai tu aici ! Salivez ! Foarte faina prezentarea ;) Pentru asta meriti un premiu ! Treci pe la mine sa-l ridici.

adriana gherman spunea...

Ala dragă, mulţumesc foarte mult de aprecieri. Pentru premiul acordat nici nu am cuvinte să-ţi mulţumesc. Este primul meu premiu şi sunt foarte mândră cu el. Iţi mulţumesc încă o dată că te-ai gândit la mine.

Agenda di Nico spunea...

Ce bunatate iahnia la ceaun!
Complimente!

adriana gherman spunea...

nicoleta mersi, este întradevar foarte gustoasa.

Amalia spunea...

Foarte faina prezentarea retetei , felicitari pentru tot ce gatesti !

adriana gherman spunea...

Multumesc Amalia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...