marți, 29 iunie 2010

BRIOSE CU CIRESE SI CIOCOLATA


Ne place ciocolata, dar ne plac şi cireşele.
Acum este sezonul cireşelor şi trebuie să profităm din plin de aceasta. Am ales calea de mijloc, o combinaţie între ciocolată şi cireşe. Ar fi un deliciu. Si aşa a fost.
Ingrediente pentru 12 bucăţi:
- 250 g făină
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 100 g unt
- 150 g ciocolată
- 1 praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 plic zahăr vanilat
- puţină sare
- 120 ml cafea tare
- 24 cireşe
Ciocolata se toacă şi se topeşte pe bain-marie cu untul. Se lasă pe foc numai până când se topeşte ciocolata şi se obţine o cremă mai consistentă.

Se ia de pe foc şi se înglobează zahărul, ouăle şi cafeaua.
Separat se omogenizează făina cu prafurile de copt şi bicarbonat apoi se adaugă compoziţia de ciocolată . Se amestecă bine cu un tel. Compoziţia astfel obţinută se repartizează în formele de brioşe tapetate cu unt sau cu hartie specială. Se umplu formele numai pe jumătate, se pun cîte două cireşe în fiecare formă apoi se acoperă cu restul de aluat.

Tava se dă la cuptor pentru 25 minute.
După ce s-au copt se scot din cuptor şi se lasă în forme 10 minute, după care se desprind din forme, se pun pe platou şi se pudrează cu zahăr (eu le-am pudrat după ce am făcut pozele).

miercuri, 23 iunie 2010

CURRY DE PUI


Fiind în criză de timp, într-o seară am pregatit un clasic curry de pui de sorginte indiană. Se pregăteşte în foarte puţin timp, aproximativ 30 minute. Am adaptat puţin reţeta, neavând câteva ingrediente: masala şi curcuma, dar şi fără acestea a fost pe placul nostru .
Ingrediente pentru două persoane :
- 170 g orez
- 400 g piept de pui
- 1 ceapa (am pus ceapa verde)
- 2 căţei de usturoi
- 1 -2 linguri de ulei
- 1 lingură pudră curry
- 1 linguriţă ghimbir răzuit
- 5 cuişoare
- 1 linguriţă piper negru
- 200 ml lapte de cocos
Orezul spălat se fierbe în apă cu sare şi puţin ulei.
Pieptul de pui se spală şi se taie cubuleţe; ceapa şi usturoiul se taie feliute.
Intr-o tigaie se pune uleiul şi când se înfierbântă se adaugă pieptul de pui şi după trei minute se adaugă ceapa şi usturoiul. Se lasă puţin să se înmoaie carnea, cam două minute.
Se adaugă, sare, piper, ghimbir şi cuişoarele măcinate (am măcinat cuişoarele în râşniţa pentru piper), am adăugat o căniţă de apă, am acoperit tigaia şi am lăsat să fiarbă carnea 10 minute.
După 10 minute am adăugat laptele de cocos, am mai lăsat pe foc aproximativ un minut şi gata.

duminică, 20 iunie 2010

PRAJITURA TIRAMISU


Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 160 g făină
- 1 lingură amidon
- 30 g cacao
- 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă :
- 4 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 4 linguri lichior Amaretto
- 500 g mascarpone
- 250 g brânză de vaci cremoasă
- 300 g frişcă
- 2 plicuri întăritor de frişcă
- 2 linguri cacao
- mărgeluţe din zahăr pentru ornat
Pentru prepararea blatului se separă ouăle; albuşurile se bat cu 100 g zahăr iar gălbenuşurile se freacă cu 100 g zahăr şi 4 linguri apă fierbinte.
Când gălbenuşurile au devenit spumoase se adaugă făina amestecată cu praful de copt, amidonul şi cacao. Se încorporează uşor albuşul după care se pune compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace 35 - 40 minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Pentru cremă se bat gălbenuşurile cu zahăr. Se trec pe bain-marie şi se amestacă până devin ca o maioneză.
Brânza de vaci se amestecă cu mascarpone, apoi se adaugă gălbenuşurile şi lichiorul Amaretto.
Frişca se bate două minute, se adaugă întăritorul, conform indicaţiilor de pe ambalaj şi când este gata se încorporează în compoziţia de mascarpone Blatul de prajitură se taie pe trei niveluri. Pe primul nivel se repartizează 1/3 din cantitatea de cremă. Se aşează a doua foaie se acoperă cu a doua treime din cantitatea de cremă. Se aşează şi ultima foaie de blat şi se acoperă cu restul de cremă. Prăjitura se dă la frigider cca 3 ore. Inainte de servire se pudrează cu cacao şi se ornează cu mărgeluţe din zahăr.

joi, 17 iunie 2010

TORT CU MURE SI ZMEURA

Bine v-am regăsit. Deşi nu am postat nici o reţetă v-am urmărit blogurile cu mare drag şi tot odată am văzut că am fost vizitată, la rândul meu , de nenumăraţi vizitatori cărora le mulţumesc. Am preparat multe reţete delicioase pe care nu am avut timp să le postez dar câteva au rămas imortalizate în memoria aparatului foto şi pe rând o să încerc să le public.
Revin după mult timp cu un tort simplu de realizat. Cum tot se apropie sezonul fructelor de pădure nu vă v-a fi greu să găsiţi fructe proaspete şi să realizaţi acest tort. Eu l-am preparat cu fructe congelate, dar a fost foarte bun şi aşa.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 175 g făină
- 130 g unt
- 180 g zahăr
- 130 g ciocolată
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 1 vârf de cuţit praf de scorţişoară
- 1 vârf de cuţit de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 10 g gelatină Dr. Ottker
- 300 g mure
- 100 g zmeură
- 90 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 ml suc de mure sau alt suc
- 400 ml frişcă
Pentru prepararea blatului se separă ouăle; se bate untul moale cu 100 g zahăr, sare scorţişoară şi coajă de lămâie; se înglobează pe rând gălbenuşurile.
Ciocolata se topeşte în bain-marie, dar nu se încălzeşte prea tare, apoi se înglobează în compoziţia de unt. Albuşurile se bat cu restul de zahăr, se adaugă treptat făina şi compoziţia de gălbenuşuri. Se toarnă compoziţia în tava tapetată şi se coace aproximativ 40 - 50 minute. Gelatina se înmoaie conform indicaţiilor de pe ambalaj. Fructele se pasează , se amestecă cu zahăr tos, zahăr vanilat şi puţin suc de mure, de lămâie sau orice alt suc. Se încălzeşte pe foc până se topeşte zahărul. Gelatina dizolvată se înglobează în compoziţia de fructe. Când piureul de fructe începe să se întărească se adaugă frişca bătută. După 3 - 4 ore se taie blatul de tort pe două niveluri. Blatul de jos se aşează pe un platou, se pune 3/4 din crema şi se acoperă cu blatul superior. Deasupra şi pe marginile tortului se întinde crema rămasă. Tortul se ornează cu zmeură şi ciocolată rasă.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...