miercuri, 15 mai 2013

CANNELLONI CU RICOTTA



Sper că nu este prea târziu pentru publicarea acestei reţete ce conţine printre alte ingrediente şi leurdă. Am  descoperit preparatul arhivat  în lista de aşteptare pentru a fi publicat şi m-am grăbit să vi-l împărtăşesc şi vouă. Poate nu este prea târziu să mai găsiţi leurdă prin piaţă pentru a prepara aceste delicioase canelloni. 


Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g spanac
- 500 g ricotta
- 2 căţei  de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper

Ingrediente pentru sosul bechamel:
-  50 g unt
- 2 linguri făină
- 250 ml lapte
- 100 g smântână
- 20 g parmezan
- un vârf de cuţit nucşoară
- sare
- piper alb 

Ingrediente pentru sosul de roşii:
- 400 g roşii cubuleţe în suc propriu (1 cutie Cirio)
- 3 linguri ulei din sâmburi de struguri cu chili
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă oţet balsamic
- 1 lingură mentă uscată
- 1 lingură cimbru uscat
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
- zahăr (dacă vă place sosul mai dulce)

Mai aveţi nevoie de:
- 14 tuburi cannelloni
- 150 g mozzarella
- partea verde de la 3 fire ceapă verde
- 1/2 legătură leurdă 

Pentru prepararea umpluturii se pune uleiul la încins într-o tigaie pe foc mijlociu. Se adaugă usturoiul tocat, se căleşte puţin apoi se adaugă spanacul fiert, scurs de apă  şi tocat şi brânza ricotta. Se potriveşte de sare şi piper. Se amestecă de câteva ori şi se lasă deoparte. 
Pentru prepararea sosului de roşii se încinge uleiul într-o tigaie, se pune usturoiul tocat la călit apoi se adaugă roşiile. Se amestecă de 2 - 3 ori apoi se pune oţetul balsamic, se potriveşte de sare, piper şi zahăr.
Se adaugă cimbrul, menta şi foile de dafin şi se lasă la fiert 10 minute.  
Sosul răcit se pune pe fundul unui vas pentru cuptor. 



Umplutura de spanac se pune într-o pungă rezistentă, se taie un colţ al acesteia şi se umplu cannelloni. 
Se aşează una lângă alta în vasul cu sos de roşii.   


Peste cannelloni se toarnă sosul bechamel preparat astfel: se pune untul la topit într-o crăticioară, se adaugă făina, se amestecă de câteva ori având grijă să nu se ardă, cam 1 minut. Se toarnă laptele amestecând până ce sosul se îngroaşă. Se pune smântâna, parmezanul, nucşoara şi piperul alb. Se potriveşte de sare. Totul se mai fierbe 1 minut apoi se toarnă peste cannelloni.


Tava se pune în cuptorul încins la 180 grade C pentru 30 minute. 
Se amestecă mozzarella ruptă fâşii cu ceapa verde şi leurda tocată, se pune peste cannelloni apoi se dă tava la cuptor pentru încă 20 - 30 minute. 
Când preparatul este copt şi capătă o culoare frumoasă este gata.  



Un comentariu:

Paula Gafitescu spunea...

Inca mai este leurda, deci sigur nu e tarziu...ci chiar in momentul potrivit. Arata tare bine!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...