luni, 6 ianuarie 2014

CIORBA FALSA DE BURTA


Mi-am spus să încep postările din acest an cu o ciorbă. O ciorbă care seamănă foarte mult cu ciorba de burtă, atât la gust cât şi la preparare. O ciorbă "falsă" de burtă cu ciuperci pleurotus. Cum ne-am săturat de atâta carne, o ciorbă acrişoară de ciuperci este binevenită.


Ingrediente:
- 500 g ciuperci pleurotus
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/2 rădăcină ţelină
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 3 gălbenuşuri
- 1 ardei mic iute în oţet
- 200 g smântână
-  ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- oţet (zeamă de lămâie)

Se căleşte morcovul, curăţat şi ras pe răzătoarea mică, în 3 linguri de ulei. După ce acesta se înmoaie puţin şi uleiul se colorează frumos, se adaugă 3 litri de apă clocotită. Se pun restul legumelor curăţate, se pune capacul la oală şi se lasă să fiarbă. Legumele fierte se scot din oală apoi se adaugă ciupercile tăiate fâşii. Se fierb aproximativ 15 minute. Se potriveşte ciorba de sare şi piper, se adaugă ardeiul iute tocat.


 Morcovul, pătrunjelul şi jumătate din ţelină se pun în blender, se toacă apoi se pun înapoi în oală.
La sfârşit se pun gălbenuşurile frecate cu smântâna şi usturoiul zdrobit diluate cu puţină ciorbă  fierbinte. Se mai dă un clocot apoi  ciorba se acreşte cu 1 - 2 linguri de oţet. 


Poftă bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...