vineri, 4 aprilie 2014

NEGRESA CU SOS DE AFINE



Poate aţi observat că postările mele din ultima perioadă sunt legate de ceva dulce. Şi cum se apropie weekendul, azi, tot ceva dulce o să postez. 


Ingrediente pentru blat:
- 250 g făină
- 175 g zahăr
- 150 g ciocolată neagră
- 250 ml lapte
- 90 ml ulei vegetal
- 1 ou mare
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt Dr. Oetker
- 1 linguriţă extract de vanilie


  - sos de afine
- îngheţată de vanilie cu nuci şi stafide

Cu câteva ore înainte de a ne apuca de prepararea prăjiturii sau chiar cu o zi înainte, se prepară sosul de afine: 300 g afine se fierb 5 minute cu 100 g zahăr. 
Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade C. 
Pentru blat se amestecă ingredientele uscate: făina, zahărul, cacao, ciocolata tăiată cubuleţe mici şi praful de copt. Se adaugă uleiul, laptele, extractul de vanilie şi oul. Se omogenizează.
 Aluatul rezultat se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 30 - 35 de minute. Pentru siguranţă se face proba cu scobitoarea; dacă  scobitoarea introdusă în blat iese curată, blatul este copt.


Pentru servire se porţionează blatul. Fiecare porţie se acoperă cu sos de afine şi un glob de îngheţată. 


Poftă bună!

Un comentariu:

Paula Gafitescu spunea...

Ce bine arata! Vreau si eu sa gust din bunatatea asta :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...