duminică, 3 februarie 2013

PULPA DE CURCAN LA CUPTOR


Poate deja aţi hotărât ce puneţi pe masa de prânz din această  zi. Pentru cei care nu s-au hotărât  sau pentru duminica viitoare, vin cu o sugestie:  pulpă de curcan la cuptor. La noi a fost foarte apreciată duminica trecută.

Aveţi nevoie de :
- 1 pulpă mare de curcan 
- 300 g morcovi 
- 1 măr
- 3 frunze de salvie 
- 1 crenguţă de rozmarin verde

Pentru marinată:
- 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 1/2 linguriţă busuioc uscat
- 1/2 linguriţă rozmarin uscat
- 1 linguriţă praf de chili
- 1 linguriţă muştar boabe de Dijon
- 1oo ml vin 
- 1 ceapă 
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, piper

Intr-o pungă  rezistentă puneţi mirodeniile uscate, muştarul, uleiul, vinul, condimentele, ceapa tăiată peştişori şi usturoiul zdrobit. Închideţi punga şi agiaţi pentru omogenizare.
 Pulpa de curcan spălată şi ştearsă de apă se introduce în pungă, se sigilează şi se dă la rece pentru 2 - 3 ore.


Pulpa de curcan marinată se pune într-o tavă alături de marinata în care a stat. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la o temperatură de 190 grade.


După o oră se scoate tava din cuptor şi se pun cartofi tăiaţi sferturi,  morcovi şi un măr tăiat felii. 
Se pune din nou folia şi se mai lasă la cuptor 30 minute.


Se scoate folia de aluminiu, se ridică temperatura cuptorului la 220 grade şi se mai lasă tava în cuptor 
15 minute sau până când pulpa se rumeneşte frumos. 


Un deliciu. 


2 comentarii:

adnia spunea...

bun si sanatos!

Paula Gafitescu spunea...

Minunata pranz si plin de arome!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...