Sosul de brânză cu mucegai şi ciuperci se potriveşte foarte bine la carnea de pui gătită la grătar sau prăjit în tigaie. Un piept de pui la grătar "îmbrăcat" în sos de ciuperci cu brânză este foarte gustos, dat fiind că pieptul de pui este o carne destul de fadă.
La acest sos puteţi folosi ce brânză cu mucegai aveţi şi, de asemenea, orice fel de ciuperci. Dacă aveţi mai multe soiuri, cu atât mai bine. Eu am folosit champignon negre.
Ingrediente:
- 300 g ciuperci, tocate
- 250 ml sherry
- 200 ml smântână pentru gătit
- 100 g brânză gorgonzola
- 1 linguriţă sos Worcestershire
- 20 g unt
- 2 buc. ceapă verde, tocată
- 2 căţei de usturoi, tocat
- 1 lingură făină
- sare
- piper negru măcinat
Într-o tigaie încăpătoare se topeşte jumătate din cantitatea de unt la foc mediu; se pune ceapa şi usturoiul şi se prăjesc cca 5 minute, până se înmoaie, amestecând ocazional.
Se adaugă ciupercile şi se gătesc, amestecând uşor, timp de 4 - 5 minute.
Se toarnă sosul Worcestershire, smântâna dulce şi sherry şi se gătesc la foc mic cca 5 - 7 minute.
Într-o crăticioară, la foc mic, se topeşte untul rămas, se adaugă făina, amestecând constant cca 1 minut (nu se rumeneşte). Se adaugă sosul cu ciuperci, amestecând uşor până se îngroaşă (cca 2 minute).
Se pune brânza Gorgonzola, se potriveşte de sare şi piper, amestecând continu până când brânza se topeşte. Se serveşte fierbinte alături de carne de pui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu